Een zondagochtendberichtje over daglicht en ander geneuzel

stoel

Ik heb goed nieuws, lieve kijkbuiskinderen!

De zon gaat in de komende weken niet nóg vroeger onder dan vandaag. En dat is om 16.25 uur. In mijn regio tenminste, de mensen die vinden dat Amsterdam het centrum van Nederland is zien de zon een minuutje later ondergaan.

En dát terwijl het “pas” 9 december is….

’s Morgens is het een ander verhaal. Vandaag werd het om 8.38 officieel dag maar aan het einde van het jaar is dat pas om 8.51. Het is maar goed dat we al twee staande lampen hebben, in de huiskamer….

Tóch kan ik er dus nu al naar uitkijken, naar het langer worden van de dagen. Ieder jaar rond deze tijd download ik dezelfde app weer opniew en regelmatig kijk ik wat “we” er in een week tijd bij krijgen aan daglicht. Dat wordt dus nog even afzien, de komende periode want het wordt eerst nog minder voordat het weer meer wordt.

Eerlijk gezegd heb ik dit jaar veel minder moeite met die donkere ochtenden en avonden dan in de afgelopen jaren, ik hoop maar dat dat is omdat de achtergevel van ons huis nu uit meer glas dan muur bestaat en ook nog eens op het Zuiden ligt, dit in tegenstelling tot die twee smalle raampjes in ons vorige huis. En dat terwijl de hoeveelheid lampen voor die lange donkere avonden en ochtenden, op zijn best “spaarzaam” genoemd kan worden…

Ik hoop dus dat het aan dat daglicht overdag ligt. Mijn werkplek bij die glazen gevel. Want als dát het is, zal ik ook in de komende jaren iets minder last hebben van die somberige buien in de winter.

En dan nog even de huis-tuin-en-keuken-verhuismededelingen. …

Ik ga vandaag een schap ophangen in mijn keuken voor mijn weckpotten. Vervolgens worden alle kastjes uit- en ingeruimd en krijgt alles zijn definitieve plaats. Verhuizen wordt steeds leuker: nadenken over hoe ik van die prima basis een fantastisch leuk thuis kan maken. De bank in de huiskamer staat inmiddels op de derde plek: de eerste plek voelde niet “feng shui” en de tweede plek idem.

Ik ga er maar eens een tafeltje bij zetten, bij die bank. Kijken hoe dat eruit ziet.

Komende week wordt mijn witte kast geverfd. Ik neig naar lichtblauw maar wie weet denk ik daar morgen weer anders over. En oh ja. Ik overweeg die hangstoel te kopen voor in de huiskamer. Lekker vullen met kussens en een schapenvachtje… om in weg te kruipen…

Maar misschien ga ik tóch maar naar de Kringloop. Voor de kosten van die stoel kan ik het komend jaar iedere maand een ander tweedehandsje kopen, immers…..

… of gewoon een tijdje M.arktp1laats in de gaten houden….

… of gewoon morgen besluiten dat zo’n ding verre van praktisch is…..

Ach wat een heerlijke dillema’s toch… Vanaf nu is verhuizen leuk.

10 gedachten over “Een zondagochtendberichtje over daglicht en ander geneuzel

 1. Lichtblauw! Lijkt me leuk. Die stoel, die willen mijn kinderen ook! (Maar in ons huis is er volgens mij geen plaats meer…) En wat mij betreft mag het ’s ochtends wel weer wat eerder licht worden!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik download die app dus niet want ik word ieder jaar door jou op de hoogte gehouden 😉
  En ik heb in dit huis ook minder last van het donker maar ik denk dat dat meer komt omdat ik hier in zijn algemeenheid gelukkiger ben 🙂

  Geliked door 2 people

 3. Wij wonen nu twee weken in ons nieuwe kleine huis en vorige week ons vorige grote huis officieel verkocht. Dus nu hoeven we niet meer op en neer van het ene naar het andere en dat geeft rust.
  Vanmiddag gaat het laatste stuk laminaat in de hal erin en kan volgende week de trap gelegd en dan komen woensdag de bank en eettafel.. dan gaan we ook maar eens de tv aansluiten (nu nog niet gemist) 21 december wordt er een rolluik voor het grote raam in de woonkamer geplaatst en komen ook de gordijnen.. Met Kerst zitten we dan ook echt.. Dan hebben we een verbouwing van 4 maanden er op zitten. En gaan we eens rustig naar de tuin kijken hoe we die in het voorjaar gaan aanpakken.. in ieder geval een nieuwe poort in de schutting.. want deze kan niet op slot en veel te laag.. Wat zijn we blij dat we deze beslissing hebben genomen! Nu al helemaal gelukkig op de plek waar we zijn. Bieke

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik zat me net deze week af te vragen of je nog last had van de donkere dagen. Meestal heb je het al eerder over de daglichtapp dacht ik. Of misschien ben ik het zelf die dit jaar wat last heeft van de donkere dagen dat kan ook.
  Fijn te lezen dat je zo geniet van je huis, en mn het licht, en de vrijheid voelt om er een echt thuis van te maken. Hangstoel vindt Zonne vast geweldig. Lijkt mij ook zo leuk (en onpraktisch).
  Zelf jaren lang gezocht naar de perfecte leunstoel. Niet echt actief, maar toch als je ergens bent even kijken… en gelukt een paar jaar geleden en nu nog steeds elke dag blij mee (ik zit er nauwelijks in, maar hij staat geweldig).

  Groetjes,
  Puckie

  Geliked door 1 persoon

 5. Heerlijk he?
  Wij zijn nu nog druk bezig met het onderzoeken wat nu werkelijk in ons nieuwe huisje past, soms valt het mee soms valt het tegen..:) dan worden we creatief of eigenlijk kritisch. Kan het nu weg of..?
  Wat wij vooral fijn vinden, is dat we sinds afgelopen week vanuit 1 huis kunnen rommelen en niet meer vanuit 2 rommelhuizen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.