Even resetten?!

valve-thermostat-1558399-639x426

Hij doet het wel…

Hij is niet stuk….

Even resetten dat doet ‘ie het weer….

Nou vooruit dan nog een keer… dan doet ‘ie het weer…..

Hij is niet stuk….

Hij doet het misschien over een kwartiertje wel weer….

Even resetten….

Toch….

Ah toch…..

Nee dit overkomt me niet….

Gewoon nog één keer resetten dan…..

… asjeblieft…?

Ah toe….?

Please….

…. maar aaach ik ben het kamperen even zat….

 

Nee. Hij doet het niet meer. De ketel…

….

… en nu maar hopen dat die ketelmeneer die langs gaat komen en waarvoor ik de hoofdprijs betaal omdat ik nog geen onderhoudscontract gefixt had…. dat ding weer aan de praat krijg….

 

… ’t Is een oudje immers….

Fingers crossed dan maar…

En hopen dat die meneer vanavond nog kan langskomen….

Of desnoods morgen….

 

… dan maar dat weekendtarief erbij….

…. gelukkig heb ik geld op de bank….

 

… en dan vanavond maar onder een dekentje op de bank…..

.. en morgen gedwongen huisarrest…

… wel fijn dat ik een kwartiertje vantevoren gebeld word, kan ik wel gewoon een rondje-hondje….

 

… en nu maar hopen dat ‘ie morgen komt en dat hij ‘m aan de praat krijgt…

…. ondertussen toch maar vervangende ketel zoeken want deze is gewoon té oud en ik heb geen zin in dat gesodemieter….

 

… nou. Even een theetje dan maar. De Cooker heeft gelukkig haar eigen boiler….

 

 

20 gedachten over “Even resetten?!

 1. Wij hadden in ons huisje ook zo’n oud vreselijk groot en lawaaierig gedrocht hangen, gelijk maar een nieuwe besteld en inmiddels laten plaatsen. Zekere omdat we de winter ingaan.
  Wij hebben nu een remeha calenta. Zeer stil, mooi formaatje en voldoet goed.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb vorig jaar een Remeha Calenta gekocht. Ondanks dat ik al een HR-ketel had toch een besparing van ongeveer 30%, ondanks dat de winter wat kouder was. Dat zit hem waarschijnlijk ook in de modulerende werking, en de lage temperatuur. Lukt net bij mij thuis, ondanks bouwjaar 1985 en de dus matige isolatie. Zodra de druk terugloopt voel ik minder warmte, dus gauw bijvullen.

   Like

 2. Altijd pech als je ergens net woont! Jou kennende regel je weer een weloverwogen oplossing. Wel heel benieuwd waar je op uitkomt, gezien de huidige anti-gas-discussies.

  Like

 3. Ik heb hier al een stokoud ventilatorkacheltje dat mijn ouders nog eens gekocht hebben.
  Kan koud blazen (zomer) en warm in twee standen.
  Heb ruim 20 jaar geleden al eens zonder cv (huurhuis) gezeten rond kerst, monteur had geen zin om te komen. Heerlijk kacheltje aan onder tafel en aan tafel zitten werken met warme benen/voeten en trui aan.

  Op het werk ook al eens mee gered, alweer 12 jaar geleden: collega belde neem je kacheltje mee, de cv hier doet het niet en het hele pand is ijskoud (winter+weekend geweest). Maandagochtend wij onze deur dicht, kacheltje onder onze bureau’s: heerlijk!

  In de winter gebruik ik ‘m ook om in 10 minuten mijn auto+ruiten voor te warmen/ijsvrij te krijgen. In combinatie met een hele lange haspel, je moet echt wel in de buurt van je huis (of stopcontact) kunnen parkeren.

  Piepklein ding, life saver. En volgens mij veel zuiniger dan een oven aanzetten. Hoewel ik dat ook wel een leuke tip vind. Ga lekker iets bakken, ben je lekker bezig en na het bakken de oven open om de warmte naar de omgeving los te laten. En ’s avonds natuurlijk ook een ovenschotel eten.

  Like

 4. Vooral ook niet vergeten je wel goed in te lezen in een vervangende ketel. Want we moeten toch allemaal van het gas af !? Of ga je er vanuit dat je het nog wel een redt met een nieuwe ketel tot het zover is ? Ook begrijpelijk hoor, in de kou zitten is ook niet echt fijn. Succes met de keuzes in ieder geval.

  Like

  1. De energietransitie is een proces dat ik om meerdere redenen redelijk goed volg. Bovendien heb ik familie die daar echt heel veel verstand van heeft. Dus dat komt goed, bedankt voor de tip!

   Like

  2. Voordat we van het gas af zijn, zijn we alweer (tientallen) jaren verder. Een warmtepomp is leuk als je toch al wilt verbouwen en genoeg geld hebt, wat alles moet dan worden vervangen!

   Like

 5. Een tip die ik altijd onthouden heb: waxinelichtje onder een terracotta bloempotje zetten dat geeft echt warmte

  Like

 6. Zolang de cv het niet doet, kan je het beneden toch warm krijgen, oven aan en deur open.
  Okee, die cv-man kan het probleem écht oplossen, maar dit is tipje voor eerste hulp bij kapotte cv.(en altijd even goed alle warme kranen dichtdraaien…iets met kapotte driewegklep)

  Geliked door 1 persoon

 7. onder de bank.. lijkt niet echt comfortabel.. en met vloerverwarming zou ik zo wie zo een nieuwe ketel kopen..

  Like

 8. sluit me helemaal bij Tom aan: meteen een nieuwe kopen! zuiniger, beter, ‘gratis’ geinstalleerd, komende jaren onderhoudsvrij. nieuw huis, nieuwe ketel. Als je dat zonde van de andere vind, verkoop je die. Gun jezelf een gezeikvrije verwarming in je nieuwe huis.

  Geliked door 1 persoon

 9. Ja dat herken ik! Toen gelijk maar offertes aangevraagd voor een nieuwe. En wat blijkt voor 1500 een nieuwe Remeha Tzerra met installatie erbij en die is ook nog een ruim 30% zuiniger waardoor hij in 3 á 4 jaar al is terugverdient en ook de eerste jaren geen gedonder meer met reparatiekosten 😉

  Like

  1. Die besparingen zijn zo uit de lucht gegrepen. Zou gaan voor intergas goedkoper en beter door ontbrekende driewegklep 🙂

   Like

   1. Die besparing is niet uit de lucht gegrepen! De nieuwe Rehema Tzerra is echt een stuk zuiniger! Heb hem nu 4 jaar en het gasverbruik is echt 30% minder dan voorgaande jaren met de oude Intergas ketel!
    De Remeha Tzerra komt ook overal als beste uit de test en is ook nog eens compact en goedkoper in onderhoud!
    Ik heb echt wel onderzoek gedaan voordat we een nieuwe kochten!
    Installateurs smeren je graag een ander merk aan omdat dan de winstmarge voor hun veel beter is.

    Like

   2. Intergas… are you kidding? Als we Nadasurf moeten geloven heeft ze keteltechnisch echt de wijsheid in pacht. Ik denk ook dat ze google’t op blogs met cv-post, want verder is t vaak stil rondom haar(?).

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.