Plus acht minuten.

wp-image-502913216jpg.jpg

Vanmorgen kwam de zon op om 8.43 uur. Net als gisteren. En net als eergisteren.

Ook morgen komt de zon om 8.43 op en overmorgen ook. Pas volgende week zaterdag, 5 januari, krijgen we er ’s morgens een minuut daglicht bij.

 

Nee… dan de zonsondergang.

Een dikke week geleden ging de zon om 16.26 onder, vandaag om 16.34. Dat is toch plus acht minuten daglicht in de middag. En volgende week zitten we op wéér plus acht minuten.

Dat is toch mooi een kwartier daglicht erbij, sinds de kerst!

Overigens is het gisteren niet écht licht geweest, in Ons Dorp. Regenachtig weer, immers. Wat dat betreft blijft het toch altijd schipperen in de winter: óf stralend blauw en ijskoud, of de hele dag bewolkt en geen handschoenen nodig.

We gaan het zien. Maar ondertussen gaan die dagen wel echt weer lengen. Voorlopig met één minuut per dag, maar over een dag of tien is dat al plus twéé minuten per dag. En voordat je het weet zitten we in maart tot een uur of acht ’s avonds in een voorjaarszonnetje te genieten. Onder een dekentje, dat wel. Maar toch. Ik kijk er nu al naar uit!

7 gedachten over “Plus acht minuten.

 1. Haha hier in onze woonplaats in Belgie is de zonsondergang vandaag om 16.48u en zonsopgang om 8.r49u. Nooit geweten dat die breedtegraden zoveel minuten verschil opleveren!

  Geliked door 1 persoon

 2. Hier schijnt de zon nog volop en zit ik (oudejaarsavond om 19.45 uur) nog lekker te genieten op het “deck” van ons vakantiehuis. Met partner drink ik om 24.00 uur op ieders gezondheid en het oppashondje krijgt een kluifje!
  Prettige jaarwisseling en op naar het voorjaar!

  Like

 3. Hier nog één hoor… doe mij maar altijd zomertijd.
  (Ook een avondmens trouwens – zou dat verband houden met de voorkeur? 😁)

  Verder vind ik het wel wat hebben die korte dagen, maar ben ik ook blij dat het straks weer stopt.

  Geliked door 1 persoon

 4. Echt fijn dat de dagen weer langer worden ja. Toch moet ik zeggen dat het mij dit jaar heel erg is meegevallen die donkere dagen. Ik heb er wel eens meer last van gehad.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.