Geel blauw en oranje.

paint-box-1420181

Al meteen nadat ik bij de notaris geweest was, hing ik tientallen kleurenkaartjes op in de huiskamer. Er lag immers een tijd lang geen vloer in, dus dat was hét moment om de muren te verven.

Maar ik bleef twijfelen. Groen…. blauw… roze…. grijs…. licht…. donker…. fel…. vergrijsd….

Onze huiskamer is behoorlijk licht dus hij kan wel wat kleur hebben. Zélfs donkerblauw overwoog ik.

Maar… first things first…  en dat was Zonnes kamer. Na de tijdelijke woningen en de daarbij horende onrust die ik zag bij mijn meisje, wilde ik dat ze vanaf de eerste dag blij was met haar nieuwe kamer. Ze wilde een jungle kamer maar ze koos uiteindelijk toch voor paars en geel. Ik had daar een veto over moeten uitspreken… weet ik nu…

Het paars ging tegen haar muur maar de combi met geel zag ik toch niet zo zitten. Bij de nogal dominante paarse kleur stond lang niet alles. Uiteindelijk werd het oudroze en lichtblauw, en dát terwijl ik vast van plan geweest was om er géén prinsessenkamer van te maken….. Maar ja… paars….. …. … ..

Gezien de kleuren die haar kamertje had vóórdat ik met verf aan de slag ging, moest alles twee keer. Of drie keer. Ik ben het haast vergeten.

En toen mijn slaapkamer. De vorige bewoners hadden een belangrijke muur in deze slaapkamer op het Noorden – dus vrij donker – een donkerblauwe kleur gegeven. What were they thinking: deze kamer had warmte nodig! En aangezien er nog veel oudroze over was en de gele kleur die Zonne in eerste instantie voor háár kamertje had uitgezocht nog onaangeroerd was, waren de kleuren snel gekozen. Het pakte prachtig uit en ik werd vooral verliefd op de gele kleur. India. Mostergeel. Of nee… kerriegeel….

Dat die gele kleur blijkbaar niet goed dekte was dan wel weer wat minder. Mijn kamer had vier lagen verf nodig voordat de gele kleur egaal was terwijl die oudroze kleur al na twee lagen het donkerblauw volledig dekte….

Inmiddels blééf ik maar twijfelen over de huiskamer. Ik wist het al vijf keer zeker maar had me voorgenomen er dan wel nog even een nachtje over te slapen. En dan wist ik het weer niet. Stom he? ’t Is maar verf, immers. Als het tegenvalt doe je er een ander laagje tegenaan….

 

Lang verhaal kort: de vloer lag er inmiddels in. Dat hielp bij het maken van de keuze. En Pinterest ook. Ik ontdekte kleurpaletkaarten en het werd oranje, blauw en geel.

Ja echt. Oranje blauw en geel.

 

Inmiddels zijn we twee weken verder en ik leerde dat óók in de huiskamer die gele kleur heel veel lagen nodig had om helemaal dekkend te zijn. Oranje had maar twee lagen nodig, toch gek….

Ik kocht nog geen blauw en dat was een goed idee, want nadat ik deze week met een snotverkouden hoofd voor de zoveelste keer met een verfroller in mijn hand op mijn trap stond, was ik er echt he-le-maal klaar mee. Ik kan geen verf meer zien.

 

Dat ik als tussendoorproject voor tijdens de opdroogpauzes, ook nog even mijn witte houten kast met veel raampjes en evenveel latjes blauw verfde, was een hele goede beslissing qua eindresultaat, maar het zorgde er wel voor dat die overdosis aan verf echt de spuigaten uit liep.

 

Vandaag doe ik nog één keer het laatste hoekje. En de foto’s die krijgt u nog wel te zien. Die maak ik als het echt helemaal klaar is en verfspullen voor zéker een maand opgeborgen zijn. Want ik moet namelijk ook nog de gang, de muren bij de trap en de overloop verven. Later dit jaar. Een keertje. Net zoals die éne muur in de woonkamer die ik blauw wilde maken maar voorlopig toch maar gewoon wit blijft.

11 gedachten over “Geel blauw en oranje.

 1. Leuk! Ik houd van kleurtjes in huis. Ben benieuwd naar de foto’s.

  Wel een werk, vier lagen?! Heb je wel goede verf gebruikt? Dat scheelt ook, de ene verf dekt wat sneller dan de ander… hoewel ik me ook nog kan herinneren dat ik een witte deur rood heb willen verven. Rood is niet makkelijk..

  Geliked door 1 persoon

 2. Argh!! Schilderen! Als ik begin denk ik altijd: wat leuk, en je ziet ook zo snel verschil! Maar tegen het einde van de klus ben ik er écht helemaal klaar mee. Die eerste laag maakt idd verschil en daarna lijkt het wel of je 100x hetzelfde moet doen. Het lijkt me heerlijk dat het meeste nu gedaan is, en die kerriegeel klinkt prachtig!

  Geliked door 1 persoon

 3. Oh dat klinkt allemaal fleurig en vrolijk! Ik hou dr wel van! Heb je ook iets met behang? Bijvoorbeeld voor die ene witte muur in de woonkamer? Wij hebben groene verf op de muur en 2 soorten behang, in de voorkamer ( zo noemen we het maar) bloemetjesbehang ( echt heul mooi, past perfect bij ons oude huis) en in de achterkamer een soort tropisch bamboo behang, gewoon omdat het leuk is…Succes met verven!

  Like

  1. Behangen…. dat heb ik dus ook nog nooit gedaan. Misschien ga ik de hal behangen. Als dat en lukt durf ik vervolgens misschien ook die ene muur in de woonkamer aan…. ….

   Like

 4. Ik houd ook van kleur. Dat geeft warmte en plezier. Van al dat grijs en wit wat je vaak ziet in gestylde huizen wordt ik helemaal koud en depri. In onze woonkeuken is 1 muur donkeroranje met petrol balkenplafond en bordeau keukenblok. De gang is okergeel met donkerrood, klasieke kleuren voor een oud huis. En zo lang je het zelf maar mooi vindt, maakt het niet welke kleuren je gebruikt. Hier heb ik ook alles zelf geverfd en gesausd en er moet nog een zolder worden gedaan. Al met al een paar jaar werk geweest en nog niet klaar..

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik vind het superknap van je hoever je al gekomen bent. Helemaal in je Remy.
  Dat sauzen vind ik ook best zwaar t.o.v. lakken (wat ik het liefst doe).
  Vandaag mn (thuis-) werkkamer de laatste hand aan gelegd, plankjes schilderen en ophangen en weer dozen uitgezocht en plekjes gegeven EN veel papier en studiemappen weggedaan(eindelijk:)

  Geliked door 1 persoon

 6. Toen wij ons huis bouwden, 20 jaar geleden, was ik “between jobs” en ik vond dat ik dat schilderen zelf wel kon doen. En dat kon ik ook. Maar na elke dag schilderen van hemelvaart tot eind september, en in februari de keuken en bijkeuken nog, was ik het spuug- en spuugzat en heb jaren geen kwast meer aangeraakt. 🙂 Voel met je mee!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.