Doelen en voornemens week 1&2

Zoals ieder jaar, heb ik ook dit jaar nogal een lijst met doelen en voornemens. Laatst hoorde ik op de radio dat veel voornemens na twee weken al gesneuveld zijn.

Nou scheelt het dat ik al 16 jaar geleden stopte met roken, dat is immers typisch zo’n voornemen dat júist in die eerste dagen heel zwaar kan wegen. Maar om die voornemens voor mezelf een beetje actueel te houden, is het wel af en toe goed om ze weer eens op een rijtje te zien en erover na te denken.

Bij deze, dus.

Financieel.

Ik wil dit jaar een derde van het kapitaal van de BV belegd hebben. Toen in december de beurs daalde, nam ik daar alvast een voorschot op met een flinke inleg. De rest van het te investeren bedrag wordt dit jaar in maandelijkse termijnen ingelegd.

De zakelijke buffer begint te komen, ik zit op ca 15% van mijn doel voor dit jaar. Ik heb een vaste maandelijks overschrijving ingesteld van zakelijk naar privé, eventueel geld dat over blijft, komt hier automatisch bij.

Wat betreft mijn investeringen in beleggingen in privé… hier schreef ik al eens over. Die investeringen zijn al gedaan voor q1 tijdens de “uitverkoop” op 24 december.

De andere financiële doelen staan weer in het vizier, ik ben daar nog niet echt mee bezig geweest, maar het jaar is nog lang. Komt wel.

Wonen.

In de eerste week van januari rondde ik – voorlopig – mijn schilderwerk af. Ik was er ook echt even klaar mee. Vorige week hield ik me bezig met het (extra) isoleren van mijn voordeur.

Zakelijke en persoonlijke ontwikkeling.

Ik heb die cursus die ik in het voorjaar zou gaan doen, besteld en betaald. Het is een thuiswerk-cursus, deze week ga ik ermee starten.

Goede gewoontes.

In een gesprek in onze FIRE-Friend slackgroep (de community-versie) kwam ik erachter dat ik eigenlijk best veel wandel. Niet zo gek met een hond van anderhalf jaar oud. Maar dat is natuurlijk óók gewoon bewegen, ik had dat eigenlijk nog nooit zo gezien. Na wat aarzeling (je kunt ook alles dood-meten) ben ik begonnen met meten hoe veel en snel ik eigenlijk loop. Blijkbaar zit er standaard een app op mijn telefoon. Deze biedt ook (gratis) trainingslesjes aan. Om de toenemende stijfheid in mijn lijf tegen te gaan, ben ik aan het stretchen geslagen. Dit wandelen, het stretchen en ook een wat hogere bezoekfrequentie aan klimhallen in de buurt, waarin ik me dan ook iets meer uitsloof dan vóór de jaarwisseling, past allemaal naadloos in mijn sportdoelen. Misschien komt die 7a er dan toch nog ooit?

En dan de “me-time“: met een duidelijke stok achter de deur, namelijk een uitnodiging om samen naar de film van Alex Honnolds free solo beklimming van El Capitan te gaan, regelde ik in twee dagen tijd twéé leuke oppas-meiden. Ik ging naar die film en ook ging ik een avondje klimmen met oude vrienden. Nou, laat die me-time maar komen…!

Dat weekmenu, dat lukte dus ook in de afgelopen weken. Maar dát vertelde ik gisteren al….

Wat niet lukte? Die “werk-marathon” op de maandagen. Ik heb blijkbaar gillende deadlines nodig en die had ik nog niet, zo in het begin van de maand. Volgende week beter, dan maar? Die BTW-aangifte moet immers nog wel gedaan worden…

4 gedachten over “Doelen en voornemens week 1&2

  1. Tip: afspreken op 2 januari de btw papieren aan te leveren bij het administratiekantoor. Nooit geweten hoe lekker het voelt om de rest van de maand te roepen dat je hem al hebt ingeleverd! LOL

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.