Aankondiging: hij gaat er komen, die rubriek!

typewriter-1240422-1280x850

Na jarenlang bloggen ben ik er onlangs achtergekomen dat ik mijn trouwe fans en lezers iets heel belangrijks onthoud. Eigenlijk is het een wonder dat zij in zulke grote getalen blijven terugkomen om mijn schrijfsels tot zich te nemen terwijl ik hen week na week, maand na maand, níet aanbied waar zij recht op hebben. Lezers hebben immers recht op houvast. Zij hebben recht op voorspelbaarheid en bakens in dit zware leven dat een opeenvolging is van toevalligheden en onverwachtse uitdagingen.

Na jarenlang de wensen en behoeften van mijn lezers genegeerd te hebben, ging bij mij ein-de-lijk het licht aan:

Mijn lezers hebben recht op een rubriek!

Zonder rubriek geen samenhang, immers. Een rubriek geeft duidelijkheid aan je bestaan als lezer. Binnenkort kunnen ook míjn lezers eindelijk achteruit leunen en ontspannen. Niet langer hoeven zij op hun hoede te zijn voor feministische fulminaties of valse weerstand tegen witte bubbels. Of in ieder geval 1x per week…!

Zij krijgen een rubriek.

Nu heb ik getracht om een leuke rubriek te bedenken waarin je Gewone Mensen Aan Het Woord Laat. Waarover weet ik nog niet precies. Over verboden verleidingen, over de uitdaging in hun leven, over waar ze ’s nachts over wakker gemaakt mogen worden of waar ze juist nooit meer aan herinnerd willen worden.

Want volgens mij is dat namelijk wat mijn lezers willen lezen en ik heb ze dat nog nooit aangeboden, eigenlijk…! Geanonimiseerd, maar met nét voldoende details om je te kunnen inleven in die mensen. Liefst met een rake quote als titel, een levensles èn een aantal tips voor de toekomst. En dan in interviewvorm, met steeds repeterende vragen.

Mijn lezers hebben recht op zo’n rubriek.

En hij komt er. Echt.

Ik heb jouw hulp nodig!

Ik had bedacht dat die rubrieken op donderdag moesten komen. Zo maar een dag misschien, maar wie weet verzin ik nog een leuke allitererende titel die past bij die donderdag. Ik zoek ook nog naar een originele ingang, maar wie weet is die helemaal niet nodig…

Ik had ook bedacht dat er dan een stockfoto bij moest komen van een persoon waar iedereen zich in herkent. Liefst van een dame, waarom weet ik ook niet maar het moeten verhalen over dames zijn volgens mij. Met af en toe een heer, voor de geloofwaardigheid.

Aangezien ik niet zo heel erg van structuurtjes en formats ben, zoek ik ook nog tips, liefst Drie Tips. Of Vijf of Zeven, ik heb begrepen dat het een oneven getal moet zijn met uitzondering van de Tien.

Suggesties voor onderwerpen of titels, ideeën voor waargebeurde verhalen én aanmeldingen voor waargebeurde verhalen kunt u achterlaten een een reactie op dit blog. Het moet wel een beetje spectaculair zijn, dus dichterlijke vrijheden worden toegestaan.

Ik neem dan vanzelf contact met u op en wie weet leest u dan donderdag Uw Verhaal!

19 gedachten over “Aankondiging: hij gaat er komen, die rubriek!

 1. Iets als Miskoop-Maandag, DingenOmWegTeDoen-Dinsdag, Woonperikelen-Woensdag, DromenDieErNooitVanKomen-Donderdag, VrijgevochtenVrijdag, ZoDoenWijDat-Zaterdag of ZieMaarWatJeSchijft-Zondag? 🙃
  Ik krijg spontaan bultjes van het idee, dus ja, daar zal ik vast wel wat van kunnen vinden 😜

  Like

 2. Ik zou eerst een analyse maken van veelgelezen blogs die ook een rubriek hebben op een vaste dag. En dan kijken welke dag het minst gekozen wordt en in dat gat springen. Je wilt natuurlijk ook niet dat jouw rubriek niet de juiste aandacht krijgt, omdat lezers al ergens anders bezig zijn.

  Verder zou je ook een doelgroepenanalyse kunnen doen. De zaken die je nu roept, zit je doelgroep daar echt op te wachten. En sowieso, past een rubriek wel bij jouw visie en missie. mmm. als ik dit zo lees, zou ik er nog even een gedegen marktonderzoek tegenaan gooien en niet alleen hier de uitvraag op je blog doen.

  Geliked door 1 persoon

   1. Nah, kan toch niet zo moeilijk zijn? Wikipedia helpt al, en dan is er vast wel een gratis survey-programma. Komt wel goed hoor 🙂

    Geliked door 1 persoon

 3. Kun je niet een rubriek beginnen waarin je dromen uitlegt in relatie tot financiën: Dromen op donderdag?

  Like

 4. Ik zou je willen adviseren om over te stappen naar de vrijdag met je rubriek. Dan geef je de mensen ook echt iets mee om het hele weekend over te piekeren en te praten. Als titelsuggestie geef ik je dan mee om de rubriek ‘Vreemde Verzinsels op Vrijdag’ te noemen…

  Geliked door 1 persoon

  1. Oh… de vrijdag… dat is eigenlijk ook wel een goed idee….
   Of de zaterdagochtend natuurlijk, dat kan ook!

   Dan heb ik eigenlijk gewoon dríe voorletters waar ik op kan allitereren. Dat vergroot de mogelijkheden aanzienlijk…

   Heel erg bedankt voor deze eye-opener!

   Like

 5. 7 Dingen Die Dommeriken Doen (en jij dus niet)? Op donderdag?
  Waarin mensen (ik bedoel vrouwen) kunnen vertellen wat zij zien dat anderen wel doen, en zij niet. Want zij Weten Alles Beter (wat heel prettig is natuurlijk). Een feest der herkenning voor lezers, die massaal zullen reageren, want reageerders Weten Ook Altijd Alles Beter. Waarmee je ook verzekerd bent van vulling van je rubriek (wat weer oproepjes scheelt).

  Geliked door 3 people

Reacties zijn gesloten.