Rubriek: Blije Dingen op Dinsdag?

drawing-1-1231871-1280x960

Ik kondigde het al aan: een vaste rubriek op dit blog.

Over de titel ben ik nog niet helemaal tevreden. Ik heb nog even geen synoniem gevonden voor “Blij” dat lekker allitereert met “Dingen” en “Dinsdag”. “Devreden” was een optie, maar dat staat wel een beetje gek…

Maar gezien de creatieve reacties van op mijn blog van gisteren, waar ik deze rubriek aankondigde, heb ik hoge verwachtingen van mijn lezers….

De onderwerpen, de vaste dag, de inhoud en de titel

Bij deze even een speciale vermelding voor de inbreng van twee lezers, die afgelopen week toch wel in mijn lijstje van favoriete reacties ooit gekomen zijn. Komen ze:

Puckie:
“7 Dingen Die Dommeriken Doen (en jij dus niet)? Op donderdag?
Waarin mensen (ik bedoel vrouwen) kunnen vertellen wat zij zien dat anderen wel doen, en zij niet. Want zij Weten Alles Beter (wat heel prettig is natuurlijk). Een feest der herkenning voor lezers, die massaal zullen reageren, want reageerders Weten Ook Altijd Alles Beter. Waarmee je ook verzekerd bent van vulling van je rubriek (wat weer oproepjes scheelt).”

Lis:
“Iets als Miskoop-Maandag, DingenOmWegTeDoen-Dinsdag, Woonperikelen-Woensdag, DromenDieErNooitVanKomen-Donderdag, VrijgevochtenVrijdag, ZoDoenWijDat-Zaterdag of ZieMaarWatJeSchijft-Zondag? 🙃

Ik krijg spontaan bultjes van het idee, dus ja, daar zal ik vast wel wat van kunnen vinden 😜 “

Helaas zijn beide reageerders géén blogschrijvers, maar ik denk dat ik namens iedereen spreek wanneer ik zeg dat ze dat wel zouden moeten zijn! Wát een creativiteit en authenticiteit!

Ik had natuurlijk nog honderden andere reacties via de geëikte sociale media, dat begrijpt u. Het is ècht niet zo dat ik – inclusief mijn reactiesopreacties – “maar” 17 mensen zo ver heb kunnen krijgen om een reactie te typen. En ik heb dus gekozen voor die anonieme fictieve tip die ik via een fictief geheim gesloten kanaal binnenkreeg, u ziet de suggestie als titel hierboven.

De DagKeuze

Tja…  Geldnerd had helemaal gelijk toen hij suggereerde dat vrijdag wel een goede dag zou zijn voor die rubriek, zodat mijn lezers nog twee dagen konden Piekeren en Praten (die alliteratie heb ik natuurlijk niet zelf verzonnen, credits to Geldnerd) over de geweldige inhoud. Maar ik ben bang dat die “v” toch een te Lastige Letter is voor een Simpele Siel als ik om een leuke titel van te maken.

(kijk daar ga ik al.. Schrijf je Siel wel met een S….?)

Van het woord “Ding” daar word ik dan wel weer blij van. En van een synoniem van blij dat begint met een “D”….

Nee… “Dol” en “Doldwaas” is niet door de ballotagecommissie gekomen en blijkbaar schrijf je “Devreden” dus met een “T”, superjammer….

En nu ik het er toch over heb… “Vrolijke Vingen op Vrijdag” dat klopt óók niet helemaal qua correcte spelling, als je het snel leest dan heb je daar al snel hele andere associaties bij…
en “Voorwerpen” vind ik te nauw gedefinieerd…. “Het Weer” is immers geen Voorwerp maar wel een Ding Waar Je Blij Van Wordt en heerlijk over kunt neuzelen….

“Ding” is gewoon een heerlijk Nikswoord dat je niet belet om het gewoon alsnog over alles te hebben!

Géén oproep voor aanmeldingen

Maar goed. Ik Dwaal weer eens af. Zoals ik gisteren al aankondigde: eindelijk krijgen mijn lezers waar ze recht op hebben: een vaste Rubriek om naar uit te kijken. Op De Dinsdag Dus, waarbij ik een gefingeerd interview publiceer met iemand die Zijn Of Haar Verhaal Vertelt over hele gewone dingen waar hij of zij blij van wordt (assonanties zijn ook leuk…), inclusief een geschiedenisles, sociaalwetenschappelijke theorieën en tips. Ibbel (die geen blog heeft dus ik kan niet naar haar verwijzen) suggereerde “havermout”, die staat dus alvast op een lijstje. Wist jij bijvoorbeeld dat haver vroeger het belangrijkste ingrediënt was van bier, tot gerst die rol voor zich opeisde? Ik niet! En via evengooglen kwam ik op de eerste pagina al 25 weetjes tegen die natuurlijk ook héél interessant zijn voor mijn lezerspubliek!

Aanmeldingen zijn dus niet nodig. Van Mr.ThinkingBig begreep ik namelijk dat bij hem de fictieve aanmeldingen nogal moeizaam op gang komen… dus zelfs die moet je als blogger zelf verzinnen, hedentendage. De luiheid van bloglezers is tenenkrommend, mag ik wel zeggen. Waarmee ik jóu natuurlijk niet bedoel he, dat moge duidelijk zijn…

En verder…?

Ik kan helaas niet beloven dat die rubriek heel lang zal blijven bestaan, hoor. Want ik ben niet zo van de regeltjes voor mezelf in dit blog. ’t Moet wel leuk blijven en ik heb al een baan, immers….

En ik beloof je hierbij óók dat ik binnenkort weer eens een lekkere Feministische Fulminatie zal schrijven. Want ik heb begrepen dat ik daar in ieder geval één lezeres erg blij mee maak. En dat is natuurlijk het belangrijkste, toch? Mensen blij maken?

 

Of een synoniem van “Blij”, dus…..

 

Zo’n titel verzinnen, dat is toch wel echt een hele kunst… ’t Is eigenlijk geen wonder dat mijn blog nooit een verdienmodel zal worden… ……..

23 gedachten over “Rubriek: Blije Dingen op Dinsdag?

 1. He…. ik ben toch voor die vrijdag.

  Dussss
  Vreten op vrijdag (iets met menu’s of restaurant- recensies)
  De dingen van vandaag: vrijdag
  Vrije gedachten op vrijdag
  Vanalles op vrijdag
  Voort op vrijdag
  Vrijdagelijkse vertelsels
  Vier de vrijdag
  Vriendelijke verhalen op vrijdag
  De vindingen van de vrijdag (heb je toch je dingen er weer in)

  Of gewoon ‘vrijdag met …..’ (fantasie blogger naar keuze in te vullen op de stippels)

  Nou…. ik ben benieuwd.

  Like

 2. Dus, nu ga ik vannacht bedenken wat er allemaal bij alle dagen van de week zou kunnen.
  Niet dat dat iets toevoegt uiteraard 🙂 Blij met een D soort dingen.

  Like

 3. Ga je nou voor de dinsdag omdat Dingen allitereert met Dinsdag, waar je Vrijdag eigenlijk een beter plan vond, maar geen kekke alliteratie kon verzinnen, maar je loopt nu vast op gebrek aan Dlije Dinsdag? Oke, ik lach. En das knap op een dag die begon met in de poep trappen om 05.30.

  Maarre, maak gewoon je allitererende Dlij’s
  Doeffe Dingen Dinsdag.
  Deipe Dingen Dinsdag
  Datske Dingen Dinsdag
  Dixe Dinxen Dinxsdag

  Doen genoeg mensen, zelfs met de namen van de offspring.
  Enfin, ik dwaal af. Op naar (weer) een creatieve kraamvisite 😇

  Geliked door 1 persoon

 4. Kan ik me ook ergens aanmelden voor zo’n fictieve achterban? Dat lijkt me ideaal :O Overigens zou ik geloof ik ook best vrolijk worden van een Sarcastische Saterdag. Of wat dacht je van een Vrouwehoeren op Vrijdag? Heb je toch die vrijdag te pakken 😉

  Geliked door 2 people

 5. Ik had zelf geen ideeën. Maar ik heb wat inzendingen gekregen van mijn fictieve achterban:

  Denderende Dingen Dinsdag
  Degelijke Dingen Dinsdag
  Deugdelijke Dingen Dinsdag
  Deftige Dingen Dinsdag
  Doeltreffende Dinsdag

  Groen:
  Duurzame Dinsdag
  Duurzame Dingen Dinsdag

  Geïnspireerd door televisie:
  De Dinsdag Draait Door
  Doldwaze Dinsdag

  Of, voor een jonger publiek:
  Dikke Dingen Dinsdag

  Misschien te commercieel voor jou? 😉

  Ik heb nu al zin in aankomende Dingen Dinsdag!

  Geliked door 1 persoon

 6. Dolblije allitereert. Maar persoonlijk houd ik niet zo van alliteraties, ben ook geen fan van Suske en Wiske 😉 Of blije berichten, als het niet per se dingen hoeft te zijn? Het zou ook wel leuk zijn als je iets deed met het versje van de dagen van de week, dus dinsdag is dinodag … ook iets om blij van te worden.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.