Dingen Dinsdag: Blij met een stoffer en blik

20190325_112530706909332230233554.jpg

Naam:  Kim*
Leeftijd: 38
Met wie woon je samen? Mijn vriend en drie kinderen van tien, acht en twee jaar oud.
Wat is je inkomen? Ik denk dat wij samen zo’n 5.000 euro per maand netto verdienen.
Wat heb je uitgegeven aan jouw stoffer en blik? €10.
Waarom word jij zo blij van je stoffer en blik? Mijn drie kinderen die erg van buiten spelen houden en vaak vriendjes meenemen, nemen gemiddeld per dag toch zeker wel een kilo zand mee naar binnen, en dan heb ik het nog niet over de steentjes, takjes, blaadjes, kruimels en andere zaken die allemaal op de vloer terecht komen. Ook al moeten ze de schoenen uitdoen in de gang, dan nog ligt het zand in ons hele huis. Het lijkt wel of ze het uitademen. Wij hebben een gietvloer en een houten vloer en onze stoffer en blik staan gewoon in de keuken. Twee keer per dag aanvegen houdt het huis een beetje toonbaar. Omdat mijn stoffer en blik aan zo’n steel zitten hoef ik niet eens te bukken.

‘Het kost geen stroom en het duurt hooguit een paar minuten, een kind kan de was doen. Of de vloer vegen, in ons geval…’

Tot zover Kim…. over naar mij…. 

Ik heb weliswaar geen drie kinderen, maar wél een hond en een kat bij dat éne kind. En hoewel Betsy, onze stofzuigrobot, iedere ochtend een rondje door het huis gaat terwijl ik met Pippa wandel, herken Kims ervaringen met overal zand. Met een gezellig speeltuintje voor de deur (nee géén gras maar zandbakzand) en het buitenspeelseizoen dat is aangebroken is de hoeveelheid ook in ons huis schrikbarend toegenomen.

Dus ja. Ik heb ook zo’n veger en blik op een steel. Die van mij kostten samen nog geen vijf euro, schat ik. En het is ook niet persé de beste kwaliteit maar voor mij is het goed genoeg. De veger kan bovendien precies in die paar plekjes die voor Betsy niet bereikbaar zijn.

Ik snap Kim dus wel, ik ben ook blij met mijn stoffer en blik.

Alleen de trap… daar moet ik echt nog met de “ouderwetse” stofzuiger overheen. Morgen. Of overmorgen. Want hoe langer je daarmee wacht, hoe zichtbaarder het resultaat van je inspanningen…..

Geef jouw Tips Voor Het Vegen Van de Vloer

Ondanks dat ik mezelf best creatief vind, is het me niet gelukt om een lijstje met minimaal vijf tips te verzinnen. Dus bij deze mijn oproep: GEEF JE GOUDEN TIPS!

De beste tips worden mèt bronvermelding opgenomen in dit blogartikel.

 

 

*Kim is de fictieve persoon die zich zogenaamd aanmeldde voor de rubriek “Blije Dingen op Dinsdag”. Omdat zij graag anoniem wil blijven is haar naam en leeftijd veranderd en ook de namen en leeftijden van haar gezinsleden.
Wil je je ook aanmelden? Dat kan! Stuur een mail met waar jij blij van wordt. Wie weet reageer ik daar dan een keer op!

6 gedachten over “Dingen Dinsdag: Blij met een stoffer en blik

 1. Maak een schuine drempel bij je deur dan veeg je het zand zó naar buiten en kan het blik weg. Scheelt weer ruimte

  Like

 2. Echt zuinig zou zijn om al het opgeveegde zand te zeven (ivm hondenharen) en vervolgens in de zandbak (in aanleg) te doen in de tuin.
  En veegtips:
  Geef je kind een taakje, zoals vegen. Dit scheelt 1x vegen per dag.
  Oefen Pipa om als dweil op de grond te liggen en vast te bijten in een stok. Je kan dan met hem zwabberen (gaat niet sneller, wel leuker als afwisseling)
  Doe gewoon middeleeuws: strooi gewoon overal een zandlaagje en veeg dat slechts 1x per week op om te vervangen door een nieuwe laag
  Wees zo veel mogelijk buiten, dan blijven kinderen ook meer buiten, wat zand binnen scheelt en dus veegbeurten scheelt

  groetjes Puckie

  Geliked door 1 persoon

 3. Zand /grond is net als glitters..het zit overal:)
  Wij hebben 2 honden.

  Ik stofzuig “gewoon” elke dag, dus helaas geen stoffer/blik tips, duuh:(

  Wel hebben we net boomschors in de borders gestrooid. Maarja dat kan natuurlijk niet in een zandbak.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.