Een lekker leeg dagje

20180909_144555210016807284141783.jpg

Och och och och och och och och och och.

Wat was het een fijn weertje toch weer, vandaag.

En het goede nieuws was dan ook nog eens dat ik deze week al gewerkt had. Ik zag die mooie zonnige dag er namelijk al een tijdje aan komen dus alles wat moest gebeuren deed ik al eerder deze week.

Ik ben immers HOT: als alleenstaande kostwinner kan ik prima rondkomen en zelfs sparen van 20 uur werken in de week. Ik kan dus naar gelieve vrije dagen inplannen.

Dus ik las vandaag een boek. In de tuin.

Ik mediteerde.

Ik zette sociale media uit. Helaas niet lang genoeg maar het was toch een stuk rustiger in mijn hoofd. Ik ging op zoek naar mijn handwerkjes die ik nog niet aangeraakt had sinds de verhuizing. In tegenstelling tot het beeld van het breiende vrouwmensch bij kaarslicht, ben ik namelijk een mooiweerbrei-en-haakster.

En ik zag dat ik binnenkort voorzichtig kan beginnen met wat oogsten. De verschillende muntsoorten beginnen aardig te groeien. De citroenmelisse ook. En ik kan binnenkort wel weer een blaadje of twee van de framboos in mijn theewater gooien. Helemaal top.

img_20190329_115635_1456252982524907324960.jpg

Ik deed nog wel wat, hoor. Ik maakte een afspraak voor de APK-keuring voor de Sunnybus. Ik deed een wasje en werkte mijn weekmenu bij. Ik ging wandelen met Pippa en ruimde de badkamer op. Ik zaagde ook een plank van mijn schutting door voor Otje. De buren zijn namelijk geen dierenliefhebbers en haar route ging nu steeds via hun tuin. Ik bracht Zonne naar de musicalles en dook ter plekke de bibliotheek in om wat boeken vertikaal door te lezen. En dan vervolgens het kokenetenkletsenbedritueel. Ik zette de papiercontainer aan de straat want die wordt op zaterdag op een onchristelijk vroeg tijdstip geleegd.

En dan morgen een plekje maken voor de hangmat. Want bij gebrek aan boom kan ik daar nog niet in hangelen. Een hangmat is immers dé kers op de taart van een HOT leven…!

 

En hoe was jouw dag? Ook zo lekker leeg?

9 gedachten over “Een lekker leeg dagje

 1. Mijn dag was allesbehalve leeg, maar zo lekker. Vanochtend met vriendin gewandeld naar de stad. Sinds tijden weer eens geslaagd voor leuke kleding. Op terrasje gezeten. Paar uurtjes gewerkt met balkondeur open en genoten van stilte. Uurtje gehaakt op mijn balkon in het zonnetje. Gegourmet bij vrienden en net geklaverjast met ex-collega’s. Heerlijk. En morgen weer een lekker lege dag. Goed weekend!

  Geliked door 1 persoon

 2. Wij hebben een korte fietsvakantie gehad, fietsen van Almen naar Apeldoorn een koffie bij de Mac Donalds daar en weer terug. Toch maar mooi 80 km op zo’n dag. Het gaat ons om het fietsen zelf.. niet om dan een stad in te gaan. Vogels spotten, de hond in de fietsmand of ernaast, genieten van een appel op een bankje.. eigenlijk gewoon langzaam leven.

  Geliked door 1 persoon

 3. Leuk om te lezen, geniet van je plantjes en dat HOT gevoel!!

  Hier ook een heerlijk dagje gehad, noem het niet leeg, maar heel voldaan dagje:)
  Lekker in de tuin gerommeld en kan niet wachten tot alles groeit en bloeit..

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.