Een jaren ’70 dagje

Het was niet helemaal jaren ’70, gisteren hoor. Want internet. Maar het kwám in de buurt. Ik werkte namelijk niet.

Nu komt het wel vaker voor dat ik niet werk. Maar vaak vind ik op dat soort dagen dat ik eigenlijk wel iets had moeten doen. Sinds een jaar of zo, werk ik echter minder uren per week en eerlijk gezegd heb ik van mijn werktijden en -dagen een beetje een rommeltje gemaakt. Om daar wat meer structuur in te krijgen ben ik nu wat aan het experimenten met werkdagen en niet-werkdagen. Gisteren was een niet-werkdag. Een officiële niet-werkdag waarin ik dus alle “eigenlijk moet ik….” momentjes de kop in mocht drukken van mezelf.

Samen thuis boterhammen eten

Zonnes school gaat het volgend schooljaar over naar een soort continurooster. Dat betekent dat ze vanaf augustus vier dagen in de week zal overblijven, de vrije woensdagmiddag blijft hetzelfde.

Het betekent dus óók, dat er alleen nog dit schooljaar een mogelijkheid voor ons is om doordeweeks samen onze boterhammetjes te eten. Sinds januari blijft Zonne niet meer over op vrijdag en sinds het besluit van het continurooster erdoor is, heb ik ook besloten dat ze op dinsdag niet meer overblijft. Ik schreef hier al dat het samen thuis boterhammen eten, me erg doet terugdenken aan mijn eigen jeugd in de jaren ’70 en ’80 en daar geniet ik van.

Voor het ultieme huisvrouwengevoel: kleding repareren

Gisteren ging ik dus nog een stapje verder. Ik werkte niet. Ik dacht niet eens aan werken. Werken was voor een andere dag, gisteren was ik huisvrouw. Ik deed heerlijk huisvrouwelige dingen zoals maillots en leggings reparen, kijk maar.

20190406_1421113984861118738378506.jpg

Wat leuke tuintaakjes

Ik heb daarnaast ook alle borage in de grond gezet. Borage kan immers best goed tegen het beetje vorst dat heel misschien nog gaat komen en de plantjes waren groot genoeg.

20190406_151721600393945908026399.jpg

Op 18 maart waren ze nog heel wat kleiner, kijk maar!

De tuin is overigens nog steeds vooral een zandvlakte. Maar dat wordt echt met de week beter… echt…. En het goede nieuws is ook dat ik tijdens mijn jaren ’70 huisvrouwendagje de laatste dode buxussen kon afvoeren omdat de GFT-container weer geleegd was.

Sommige plantjes beginnen inmiddels ook iets van hoogte te krijgen. Dat geldt met name voor de planten die ik niet uit zaad opgekweekt heb. Kijk maar eens hoe goed de dropplant begint te groeien!

20190405_1318243604391845492040653.jpg

Ik dweilde zelfs de keuken, verschoonde alle bedden, ging voetballen met Pippa en deed al die dingen die perfecte huisvrouwen doen.

Heerlijk!

 

Vandaag echter… vandaag is weer een hele andere dag. En blijkt toch dat ik gewoon nog steeds “ik” ben. Inclusief uitstelgedrag, te veel social media en terug in 2019.

 

Toch jammer. En ook weer niet.Want het kan niet iedere dag 1981 zijn…

2 gedachten over “Een jaren ’70 dagje

Reacties zijn gesloten.