Tralies

behind-bars-1469616-1599x1317

Ik bracht haar naar de hondenkennel vandaag. We hebben namelijk een vol weekend en soms is dat gewoon echt te ingewikkeld met een hond erbij. Het is ook de vraag of je de  hond er plezier mee doet om haar dan steeds mee te slepen. Dus ik maakte vorige week een afspraak. In overleg met de kennelmensen bracht ik haar vanmorgen al. Dan had ze nog alle tijd om met de andere honden te spelen en te wennen aan de omgeving. Als ik haar ’s avonds had gebracht, waren ze al snel “op hok gegaan” namelijk en het is dan maar de vraag of ze dan had kunnen slapen vanwege al die nieuwe indrukken.

De kennel staat goed bekend in de omgeving en ze mag veel “los”, buiten. Maar toch. Er zijn tralies en ik laat haar daar zomaar twee dagen achter.

Dieren achter tralies… dat is me een dingetje….

Ik kan ook nooit genieten van de dierentuin. Ook vogels in een kooi of konijnen in een hok… het doet me wat. Daar zijn dieren immers helemaal niet voor bedoeld….

 

Maar een hond die gewend is om zo ongeveer altijd los te lopen steeds in de auto houden of aangelijnd aan een haak of paaltje in de buurt… dat is ook niks.

 

Dus daar is ze nu. Tot zondag maar. En ik weet dat ik het zieliger vind dat zij. Het is een makkelijke hond die in het “nu” leeft. Ze maakt er het beste van en is waarschijnlijk as we speak achter een bal aan het rennen of zo. Hoop ik dan maar. Arm beessie… mijn Pippa…..

9 gedachten over “Tralies

 1. Op de site van toptiendierenpensions bv vind je opvangadressen voor honden waar ze niet achter ‘tralies’ hoeven. Onze hond komt uit Griekenland en heeft al veel meegemaakt in haar leven en is echt heel angstig wanneer ze wordt opgesloten. Wij brengen haar altijd naar een adres waar ze de hele dag vrijuit kan rondlopen binnen en buiten en waar ze in de nacht kan slapen in een mand in het huis van de pensionhoudster, samen met alle andere loges.
  Misschien vind jouw hond t prima zo maar t kan dus ook anders.

  Geliked door 1 persoon

 2. Als je naar een alternatief zoekt voor het hondenkennel dan kan ik je petbnb.nl aanraden. Dat is een site waar bemiddeld wordt tussen mensen die hondenoppas willen zijn en mensen die een oppas zoeken. De honden worden bij de mensen thuis opgevangen. Ik heb er zelf hele goede ervaringen mee.

  Geliked door 1 persoon

 3. Als ze je weer ziet zal ze vreselijk blij zijn en je niets kwalijk nemen, dat is het grote voordeel van honden. Katten kunnen het je nog wel eens kwalijk nemen als je , in hun ogen, te lang bent weg geweest.
  Mijn ouders en ik hadden een mooie rooie en ik was gewoon thuis als ouders op vakantie waren. Toch ging hij demonstratief paar uur op de oprit zitten met rug naar huis als zij weer terug waren.

  Like

 4. Ik kan me voorstellen dat je je een beetje zorgen maakt…. Onze buren hebben twee katten en jaren geleden hebben ze die beestjes eens in het kattenhotel ondergebracht tijdens hun verlof. Toen ze terugkeerden was het ene katje enorm agressief en het andere gefrustreerd. Ondanks het kattenhotel vrij duur was, was de opvang en verzorging niet ideaal : de beestjes mochten elke dag een half uurtje buiten en voor de rest zaten ze in een hok met tralies.
  De katten van de buren zijn maar één keer op kattenhotel geweest omdat de buren het niet over hun hart kregen om hen daar nog achter te laten. Sindsdien ben ik, tijdens hun verlofperiodes, kattenopvangmoeder en de beestjes blijven in hun gewone omgeving, kennen ons heel goed en de ene elke avond tegen het uur dat ze binnen wil (slapen ’s nachts in huis) miauwen aan ons schuifraam…..

  Like

  1. Nou denk ik toch zomaar dat er verschil is tussen poezen en honden, aangezien ik ze allebei heb.

   Ik had mijn buren als ik jou was geadviseerd om eens goed rond te vragen naar ervaringen van andere mensen.

   Like

   1. Tja, in de tijd dat onze buren hun katjes naar het kattenhotel gebracht hebben, woonden zij nog in een andere gemeente en we kenden elkaar zelfs nog niet eens. Ik wist zelfs niet eens dat er zoiets als een kattenhotel bestond….. Die zaak is ondertussen al lang failliet gegaan.

    Like

 5. Hond van mijn broer ging 2 weken naar de hondenkennel. We gingen met zijn allen 2 weken naar Oostenrijk en ze was al te oud om nog echt mee te kunnen met onze wandelingen. Madam heeft genoten, ze was 3 kilo aangekomen van alle snoepjes. Als mijn broer nu weg gaat zonder hond dan komt deze naar het “asiel” bij mijn ouders. Zielig hoor😋😋😋 Heel veel aandacht, veel knuffels en lekker lange wandelingen. Maar mijn moeder is wel streng als het om eten gaat. Dus ze is meestal wel een kilo kwijt als ze na een week weer naar huis gaat.
  We lachen heel wat af in die week, ze heeft me toch streken aan zich…

  Like

 6. Oeff..dat is moeilijk inderdaad. Als je in de buurt zou wonen zou je haar zo mogen brengen. Heb geen slechte (eenmalige) ervaring met een pension hoor. Maar voelde mij toen wel schuldig..weet ik nog:(

  Wel fijn weekend gewenst.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.