Een ZEN klusje: zelf wattenschijfjes maken

20190419_1058596860538966989162757.jpg

Jarenlang heb ik geen wattenschijfjes gebruikt. Ik ben namelijk niet zo van de make-up. Maar nadat ik een jaar of vijf geleden voor het eerst (en voorlopig laatst) van mijn leven een schoonheidsspecialiste bezocht, besloot ik toch maar eens aan de slag te gaan met zo’n fles met vochtinbrengend reinigend spul voor je snoet. En wattenschijfjes. Ik had namelijk regelmatig acné-achtig gedoe in mijn gezicht en als veertigplusser was ik daar wel een beetje klaar mee.

En ja. Dat helpt dus gewoon echt, blijkbaar. Geen gekke rode bulten meer. Soms moet je gewoon niet zo eigenwijs zijn….

Maar wattenschijfjes is wél afval. Niet zo veel weliswaar, je krijgt er niet zomaar een vuilniszak mee vol. Maar in ons afvalarme huishouden was het uiteindelijk toch echt een aanzienlijk deel. Wij hebben namelijk maar zo’n één à twee vuilniszakken met restafval per jaar….

Ik ging dus aan de slag met een oude handdoek, naald en draad. Een heerlijk ZEN klusje om te doen wanneer je buiten zit te genieten van het mooie weer. Vandaag bijvoorbeeld…

20190411_142153463911532658152380.jpg

Eigenlijk is één zo’n rondje al prima, maar ik vind het leuk om ze nét effe wat dikker te maken. Ik naaide er dus steeds twee tegen elkaar aan met de dekensteek. Ik gebruikte een kromme naald die eigenlijk voor stofferen bedoeld is.

Overigens gebruik je wel wat meer lotion omdat de handdoekrondjes meer absorberen dan een wattenschijfje. Ik los dat op door ze vantevoren een beetje nat te maken onder de kraan. En wat me na de eerste wasbeurt óók opviel: alle handdoekrondje komen blijkbaar in de manchet tussen deur en trommel terecht in de wasmachine. Die gaan dus voortaan in de BH-wasbol…..

Nou… is dát niet een gezellig kneuterig huisvrouwelig ZEN-klusje?

 

Over mariimma

Alleenstaande moeder en ZZP-er die stukje bij beetje steeds meer financiële vrijheid ervaart.
Dit bericht werd geplaatst in dagelijksedingen, handgemaakt, milieuvriendelijk. Bookmark de permalink .

7 reacties op Een ZEN klusje: zelf wattenschijfjes maken

 1. Pasja zegt:

  Goh..hoe kom je erop. Leuk gedaan hoor en effectief!

  Liked by 1 persoon

 2. Marioin zegt:

  Ik heb een paar maanden terug oude microvezeldoekjes op deze manier hergebruikt. In het schoonmaken waren ze niet fijn, maar als make-up doekje prima! Het bevalt uitstekend, de toename in was is minimaal en qua afval merk je toch wel dat je minder verbruikt. En ben net zo tevreden over de organicup. Fijner voor je lijf, minder afval.
  Extra fijn omdat katoen wel een vervuilende teelt is.

  Liked by 1 persoon

 3. Rianne zegt:

  Hartstikke zen. Maar ik ga er niet aan beginnen. Ik pak gewoon een washandje en spriets daar waat oogmake up remover op. Daarna even het washandje onder de kraan houden en mijn gezicht wassen. Na de ochtendwas gaat het de was in. Scheelt weer wat gehannes met naald en draad. 😉

  Like

 4. Maria zegt:

  Je kunt toch gewoon het reinigingsprodukt met je handen op je gezicht aanbrengen en dan met een nat schoon washandje er af halen? Begrijp dat wattenschijfjesgedoe nooit. Gebruik de washand dan nog een keer de volgende morgen.

  Like

 5. hanneke161 zegt:

  Eigenlijk wil ik dat ook – lekker katoenen schijfjes, en geen wegwerp meer. Voor mijn incidentele oogmakeup, eventueel om nagellak mee te verwijderen. Maar ik vraag me af: krijg je nagellak en nagellakremover eruit in de was, en zou het katoen (ik gebruik nooit wasverzachter en zo) wel goed gaan met mijn übergevoelige huid? Iemand ervaring mee?

  Liked by 1 persoon

Wat vind jij daarvan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s