Autowasweertje

20190422_131632718446893405479035.jpg
De buitenkant van de bus al schoon, de ramen moesten wel nog duidelijk even een sopje….

De scholen zijn dicht, het is vakantieperiode. En voor het eerst sinds afgelopen zomer gaan wij erop uit. Ik heb er zin in! Van het weekend gingen Zonne en Pippa uit logeren naar opa en oma, zodat ik even wat werkdingen kon doen en even vakantie had van de hond uitlaten en boterhammen smeren.

Soms is burgerlijk gewoon heel leuk: de auto wassen bijvoorbeeld.

Maandag poetste ik de Sunnybus van binnen en van buiten. Alles wat “standaard” in de bus zit werd er uitgehaald en à la Marie Kondo opgeruimd. Zelfs in een oud volkswagenbusje is dat blijkbaar nodig….

Het was een leuk klusje. Voor het eerst sinds ik een busbezitter ben schrobde ik ook het dak. Het dak van mijn bus is namelijk 2 meter 80 hoog, dus niet echt goed bereikbaar. Door een normale wasstraat durf ik niet goed met de luifel eraan en de ietwat krokante raamrubbers. Eerder waste ik de bus altijd in een wasbox: geen haar op mijn hoofd dat ik vóór ons ouwe huis op straat mijn auto zou gaan staan wassen, mensen wonen daar àchter gesloten gevels en begeven zich Enkel Op Straat Op Weg Ergens Naartoe.  In een wasbox heb je weliswaar van die stokken met borstels, maar daarmee kom je niet bij zo’n hoog dak. Ik was al blij dat ik de zijkanten van het verhoogde dak schoon kreeg.

Nu haalde ik de ladder erbij en sloot de tuinslang aan op het kraantje in de schuur. Het was nodig, dat dak. Er groeide mos op. Echt. En ook de rest van de bus was na een lange winter stil staan aan een wasbeurt toe….

Het was maandag ook echt prachtig autowasweertje!

Hallo buren! Ja… ik was mijn auto…. 

Mijn activiteit riep de nieuwsgierigheid van mijn buren op. Omstebeurt, maar soms ook met zijn zessen tegelijkertijd, kwamen ze “even buurten”. Ik leerde weer een hoop nieuwe mensen kennen die op ons pleintje wonen maar geen naam is blijven hangen. Dat komt wel een keertje. Wel weet ik nu dat er veel behoefte is aan een autowasser op ons pleintje: alle buren begonnen het praatje met te vragen of ze hun auto erbij konden zetten. Heb ik toch mooi weer een sidehustle-optie, voor als nieuwe opdrachten uitblijven!

Marie Kondo in een camperbusje

De keukeninventaris ging door de vaatwasser en in plaats van zes vorken en geen lepels, hebben we nu weer vier van elk in de bus. Ik gooide “handige pilletjes voor onderweg” die vijf jaar over datum waren of alleen geschikt voor peuters weg en ook mag ik van mezelf de komende 12 jaar geen pleisters meer kopen. Ik vond klimspullen en verloren sokken terug.

Ik was er de hele dag mee bezig en gedurende die dag werd ik weer steeds verliefder op mijn Sunnybus. Heb ik ooit overwogen haar weg te doen? Nou, dat gaat niet gebeuren!!

En een dagje geocachen….

Gisteren gaf ik ’s avonds een presentatie aan een gemeenteraad, in het kader van een opdracht. Ik vertrok in de loop van de ochtend al in een oude joggingbroek en wandelschoenen: lekker een dagje geocachen. Heerlijke vrijheid, zonder rekening met iemand te houden!

Ik vond er 28, waaronder één multi uit 2003. een multi is een speurtocht waarbij je van punt naar punt wordt gestuurd, meestal door een mooi natuurgebieden (hoewel er ook stadsmulti’s zijn…) en aan het einde de cache kunt zoeken. De wandeling was zo’n 15 kilometer en ik heb ervan genoten. Ik vind oude caches ook speciaal: het idee dat er al 16 jaar lang ergens iets verstopt is dat dan op gezette tijden door mensen gevonden wordt, om hun naam erin te zetten.

20190421_2018291567696173259056688.jpg

Klaar voor avontuur

Vandaag pak ik de bus weer in en haal ik mijn twee jonkies op, op weg naar Frankrijk. Het idee is dat we naar een camping in een klimgebied gaan. Eigenlijk… want die rotsen blijven aan me trekken.

Aan de andere kant ken ik die omgeving en die camping wel èrg goed…. en ik heb er ook  veel zin in om gewoon zonder doel te gaan rondtrekken en wel te zien waar we landen. Dus waarschijnlijk wordt het een combinatie van die twee. Ik weet namelijk dat mijn zevenjarige het liefst op een camping zit met animatieteam en binnenspeeltuin, en hoewel dat er niet van gaat komen deze week, is alleen-maar-rondtrekken misschien wel te veel gevraagd voor haar…. Kinderen hebben kinderen nodig om mee te spelen, immers.

We zien wel….

On y va… en route!

11 gedachten over “Autowasweertje

   1. Tja. Zou toch jammer zijn van dat dakraampje dat ik er geheid af zou rijden wanneer ik Nadasurf echt zou geloven. Maar ik ga toch maar niet onder balken van 2.70 door rijden…. 😂

    Like

   2. Van die mensen die anderen dan gaan verbeteren. nee, van die mensen die anderen gaan verbeteren vanachter hun computer. nee, van die mensen die anderen gaan verbeteren vanachter hun computer op hun eigen blog. nee, van die mensen die anderen gaan verbeteren vanachter hun computer op hun eigen blog over hun eigen spullen. nee, van die mensen die anderen gaan verbeteren van achter hun computer op hun eigen blog over hun eigen spullen EN HET OOK NOG KEIFOUT HEBBEN. Lachen man.

    Geliked door 1 persoon

 1. Wat heerlijk! Ik relax wat thuis met kind op mijn vrije dagen en werk ook elke week nog aantal dagen. Ook lekker!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.