12 graden Celsius… da’s geen kortebroekenweer….

…. en die hebben we veel bij ons, die korte broeken. De lange broeken en dikke vesten en truien daarentegen, die beginnen een beetje op te raken…..

Wij vermaakten ons vandaag wel hoor, daar niet van. Zonne had een nieuwe vriendin en vandaag sloten de twee families zich bij elkaar aan.

De match was wat mij persoonlijk betreft niet helemaal made in heaven omdat de papa van het vriendinnetje een “mannetje met opzoekboekje en regeltjes inclusief vermanend vingertje” was.

Ik vind dat allemaal dikke prima, maar laat mij gewoon met rust. Ook al zet ik tijdens het klimmen van een oranje (=makkelijke) boulder mijn voet te veel naar links omdat daar een droog plekje is op de nattige rots: zo lang ik niet stoer loop te roepen dat ik iets Heul Moeilijks Geklommen heb is er niks aan de hand. Get a life. Met je vingertje.

Maar uhm… ik ben beleefd gebleven en ik heb geglimlacht. Echt. Ik mopper op zo’n moment alleen van binnen.

En verder…. tja…. het regende zo nu en dan. Dat is niet handig met klimmen in verband met gladdigheid. Dus toen de pappa geïrriteerd ging mopperen op de regen zijn wij gaan wandelen. Ook leuk, namelijk. En de buitjes waren nu ook weer niet zó erg. Kwestie van even onder een rots gaan zitten en er is niets aan de hand.

Ik werd tijdens de wandeling gevolgd door een zevenjarige spionne in felroze regenjasje dat wanneer ik omkeek wegdook achter hoge rotsblokken of heideplantjes van 20 centimeter hoog. Als u goed zoekt op de foto ziet u een koppie. Valt verder niks op. Een topspionne is ze….

Wij hebben dus ondanks de regen en de frissigheid (oké ik geef het toe ik liep te rillen in mijn dunne broek….) een hilarische middag gehad. En met trots durf ik te zeggen dat mijn kind het meest vieze kind van de hele camping was. Dat krijg je van dat spionnenwerk in de modderigheid.

Jij nog gelachen, vandaag?

5 gedachten over “12 graden Celsius… da’s geen kortebroekenweer….

  1. Als je in een knalroze regenjas zo goed verborgen kunt blijven, dan ben je zeker een top-spionne.

    Ik hoop voor jullie dat het weer deze week beter wordt!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.