Nee niet heel gewoon

20190512_0812417346309369345080220.jpg

Voor sommige vrouwen is het heel gewoon, deze dag. Ze wilden ooit een kind (of twee drie of meer) en die kregen ze. En op die tweede zondag van mei krijgen ze een ontbijt op bed en een zelfgeknutseld kado.

Voor mij is het niet gewoon. Het is heel bijzonder. Jarenlang wachtte ik erop, op dat moment dat ik deze dag kon vieren. Tussen hoop en vrees.

En nu vier ik het. Blij maar ook ingetogen. Omdat ik denk aan al die vrouwen die het nooit zullen vieren.

 

 

 

Het onbijtje maakte ik natuurlijk zelf, veel te moeilijk voor een kind van zeven. Maar ik had liefdevolle hulp. En het fijne van dat je geen papa of broertjes en zusjes hebt, is dat je niet hoeft toe te kijken met al die anderen hoe mama aardbeien eet (zoals wij vroeger deden).
Je eet ze gewoon lekker zelf op en ook voor jou is er een feestelijk glaasje verse sinaasappelsap en een kaneelbroodje!

11 gedachten over “Nee niet heel gewoon

 1. Mijn eerste ‘moederdag’ zonder moeder (paar maanden geleden overleden) en die is precies zoals alle andere moederdagen, afgezien van dat ene telefoontje maar dat is al een paar maanden elke zondag een gemis want ik belde haar elke zondag (moederdag of geen moederdag).
  Dus besloot ik de moeders in het Ronald mcDonaldhuis blij te maken door daar een dienst te draaien. Dat leverde wel wat bezorgde reacties van collega’s op (te confronterend?), maar daar kan ik naar waarheid op antwoorden dat mijn moeder nooit iets met moederdag (al dat commerciële gedoe!) heeft gehad. Sterker nog, ze vond het vorig jaar prima, dat ene telefoontje en geen bezoekje. Dus ook dat jaar draaide ik die zondag gewoon een dienst in het Ronald mcDonaldhuis met de volledige instemming van mijn moeder ‘je kan je die dag dan net zo goed nuttig maken’.
  Zo blijkt maar weer eens dat het is wat je er zelf van besluit te maken en wat heerlijk dat iedereen er volledig vrij in is, om haar (in dit geval) eigen keus te maken.

  Geliked door 2 people

 2. Word zelf een beetje moe van al die dagen. Er is geen dag van het jaar meer dat er een kaartje aanhangt lijkt het wel. Wij doen dan ook niet aan moederdag. Zoals mijn dochter zegt elke dag is toch Moederdag daar heb ik geen speciale dag voor nodig om je te laten zien hoe blij ik ben met jou als moeder. Nu zij volwassen is en zelf graag moeder wil worden zit er ook een klein zwart randje aan die dag. Zij heeft al 11 jaar een relatie, maar woont nog steeds niet samen en eigenlijk zie ik dat ook niet gebeuren met deze partner (lang verhaal) en hem loslaten lukt haar niet , dus schuift zij haar kinderwens telkens weer een stukje op. Voor ons is Moederdag gewoon een normale zondag zoals alle andere zondagen.

  Like

 3. En ik ben dan juist heel blij dat ik géén kinderen heb.
  Maar ik vier deze dag natuurlijk wel, want ik heb wel een moeder, en een schoonmoeder. Dus die worden vandaag verwend; en terecht.

  Like

 4. Moederdag met vader en meer kinderen is net zo leuk, zeker wanneer ze nog (relatief gezien) klein zijn!
  Moederdag zonder vader en met een kind is net zo leuk, geniet ervan!

  Like

 5. Hier vanmorgen met het hele spul ontbijt op bed gehad.Spannend of alles bleef staan met rondhobbelende dreumes :-). Zo dankbaar dat ik nu (na tijden van bidden, wachten, hopen en verdriet) moederdag mag vieren. Tussen de waterpokken-huilbuien door genieten van blijde verwachtingsvolle snoetje(s) en in de haast nog even extra gemaakte verrassinkjes (deze wordt voor jou, niet kjiken mama!)

  Like

 6. In onze familie zijn veel dames zo snel zwanger, dat het allemaal vanzelfsprekend lijkt. Ook zonder vaste partners.
  Ik snap alleen waarom men bij grotere gezinnen moet toekijken hoe mama (of papa bij vaderdag) eet. Ongezellig.

  Like

Reacties zijn gesloten.