De mooie dingen in de afgelopen weken

Een trein in het bos

Een paar dagen geleden las ik het blijmakerslijstje van Minimal Dutchie Anja. Anja gaf mij nog een eervolle vermelding, heel lief. Maar dat was niet waarom ik het zo fijn vond om om haar blogartikel te lezen. Ze herinnerde me eraan om vooral te blijven stil staan bij alle dingen in mijn leven die me goed doen, waar ik blij van word.

Ik reageerde op haar artikel met het voornemen dat ik ook maar weer eens zo’n lijstje zou moeten maken. Bij deze deel ik het met jou, in de hoop dat ik óók weer iemand weet te inspireren om hetzelfde te doen.

Tweede pinksterdag: geocachen met mijn meisje

Geen moeilijke zoektocht, ook weleens fijn…

Zonne had deze week náást het weekend maarliefst twee extra dagen vrij van school. Soms vind ik dat helemaal niet fijn, omdat het betekent dat ik in de avonduren moet inhalen waar ik overdag niet aan toekom: ondanks dat Zonne zichzelf prima kan vermaken en ook een fervente buitenspeelster is, kan ik haar natuurlijk niet helemáál uit mijn leven bannen omdat ik toevallig moet werken op zo’n dag. Maar nu paste het prima.

We gingen dus naar een bos net-over-de-grens om een mooie wandeling te maken met Pippa. Een route die bezaaid lag met geocaches.

Wat was het een fijne dag: lekker kletsen met mijn meisje, spelen met de hond, af en toe een cache zoeken en gewoonweg genieten van elkaars gezelschap. We liepen maarliefst negen kilometer en onderweg aten we onze boterhammetjes op. Een hele fijne dag “voor gratis”.

Studiedag voor de juf: een dagje naar de Apenheul voor ons

De Apenheul hoort wat mij betreft, samen met de Efteling, toch wel bij dé twee betaalde uitjes die alle Nederlandse kinderen op hun emmerlijst zouden moeten hebben. Ik heb zelf mooie jeugdherinneringen aan beide uitjes en – zoals dat vaak gaat – dan gun je je kind hetzelfde. We waren er nog nooit geweest samen, in de Apenheul. Dus afgelopen woensdag gingen we: studiedagen zijn dé momenten in het jaar waarin je met een schoolkind plekken kunt bezoeken die normaliter erg druk zijn. De weersvoorspellingen waren bovendien maar zó zó, dus de kans dat we in alle rust de apen konden bekijken was groot.

En dat bleek ook zo.

Sinds een jaar of 10 geleden vind ik dierentuinen niet persé erg leuk: dieren zouden veel meer ruimte moeten hebben dan dat stukje grond met een omheining erom. In Nederland zijn de verblijven over het algemeen ruim bemeten, maar het is natuurlijk niet te vergelijken met hoe deze dieren èigenlijk zouden moeten leven.

Toch heb ik niet heel vaak moeten slikken en wegkijken. De kleinere apen hebben lekker veel ruimte en de groter apen… tja… laten we het er maar op houden dat die héél veel op mensen lijken en misschien wel liever lui dan moe zijn, zo lang ze twee keer per dag eten krijgen……

Wat ik overigens óók heel leuk vond in dit park, waren alle interessante en vriendelijke gesprekjes met de medewerkers van het park.

Een leuke ontmoeting in de regen

Even oud maar een klein lengteverschil…

Om een uur of twee was er een pittige bui, terwijl wij naar de apen aan het kijken waren. Wij hebben toen dus maar onze luchpakketjes gepakt en een lange pauze genomen. Toen ik terugkwam van de wc, waren er een moeder en dochter aangeschoven aan onze tafel. Ze hadden eigenlijk alleen een stoel willen vragen, maar Zonne had ze meteen uitgenodigd om de tafel te delen.

Terwijl de meiden zichzelf lieten nat regenen in de speeltuin, raakten de twee moeders aan de praat. De regenbui duurde wel een uur, maar zowel de beide dochters als de beide moeders hebben zich uitstekend vermaakt. Die klik die was er dus wel en de rest van het park hebben we, druk pratend en lachend, samen bezocht. De liefde tussen de twee jonge dames was zó hevig opgebloeid dat ze elkaars adres uit het hoofd leerden bij het afscheid.

Een spelende Pippa

Toen ik Pippa kocht, anderhalf jaar geleden, had ik weinig verwachtingen van het leven met een hond. Sinds we verhuisd zijn en ik nóg minder uren hoef te werken dan ooit tevoren, geniet ik ervan: dagelijks ’s morgens op mijn gemakkie een uur door het bos dwalen. De natuur volgen in het ritme van de seizoenen. Heerlijk aan niks denken of juist een ingewikkeld gesprek met een opdrachtgever even hardop oefenen. Ik houd ervan. Ik houd van het bos en het is een heerlijke luxe dat dat bos op maar een minuutje wandelen van ons huis ligt.

Pippa is alweer bijna twee en daarmee een volgroeide, volwassen hond. Ze heeft haar plezier in het spelen echter niet verloren, maar wèl is ze iets selectiever geworden in de keuze van honden om eens even flink mee te rennen of stoeien. Ietsjes dan…. want nog steeds hebben we bijna dagelijks toevallige ontmoetingen in het bos bij ons om de hoek. Terwijl de honden elkaar heerlijk achterna zitten, maak ik dan een praatje met de eigenaar. Zo leer ik steeds meer mensen uit Ons Dorp goed kennen.

Ja. Ik voel me hier thuis!

De zon, de zon, lang leve de zon!

Juist nu het weer wat wisselvalliger is kan ik er ontzettend van genieten, van die zon. Even tien minuutjes een kopje thee drinken in de tuin. Kijken welke bloemen in bloei komen en checken of er alweer een aardbei rijp is. Puur genieten.

Waar ik hardop om moest lachen.

Ik lach veel de laatste tijd. Vooral met Zonne. Altijd met Zonne.

Een mooi compliment.

Op de vorige school van Zonne en in onze vorige buurt is het me niet gelukt om vriendschappen op te bouwen. Vriendschappen vind ik namelijk best ingewikkeld en soms ben ik er gewoon ook echt te lui voor om daarin te investeren.
Toen we dan toch gingen verhuizen, in november, had ik het plan opgevat om dat in Ons Dorp wat beter aan te pakken. Dus ik investeer in mensen, in vriendschappen. Dat leverde deze week een berichtje op: het contract van één van mijn nieuwe vriendinnen is niet verlengd. Wát een compliment dat ze me dat liet weten…
Dus ik belde haar, was verontwaardigd met haar, troostte haar en bleef net zo lang aan de telefoon tot we er grapjes over konden maken. En ik durf nu hardop te zeggen dat ik nieuwe vriendinnen aan het maken ben in Ons Dorp.

Waar werd jij blij van, in de afgelopen week?

12 gedachten over “De mooie dingen in de afgelopen weken

 1. Ik word blij van zulke lijstjes lezen, leuk! Al moet ik bij de Apenheul bekennen dat ik daar wel altijd een rilling van krijg, wegens een aanvaring met een schattig aapje dat negenjarige mij onderpoepte… Ach ja.
  Deze week werd ik van gezellige collega’s, kraamvisite met en bij vrienden, zwemmen en van de zon 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Fijne dagen zo te lezen.

  Ik werd niet heel blij de afgelopen week want gedoe met de jongste en ze was zo verdrietig. En verder de schilder in huis, dus vroeg op en een boel troep. Maar gelukkig is het ergste leed weer geleden.

  Geliked door 1 persoon

 3. Leuk lijstje heb je met fijne dingen.
  deze week is onze oudste zoon is geslaagd!
  Ik heb concertkaartjes weten te scoren voor een concert, onze tienerzoons gaan met ons mee, leuk gezinsuitje in het vooruitzicht dus 😉
  ik heb gelachen met onze dochter om stomme grapjes, en me verwonderd hoe groot zij ook al wordt..
  en ’s morgens de keukendeur openen en zien dat er weer 3 framboosjes rijp zijn, plukken en smullen..mmm!

  Geliked door 1 persoon

 4. Mooi om mee te lezen met je lijstje.
  Hier een heel erg pittige week gehad op meerdere fronten.
  Maar ik heb genoten van de zon en zelfs van idioot harde regenbuien (tot op je onderbroek nat!), van bloemetjes die lekker opbloeien van de hoeveelheid water, van bijen en hommels die genieten van mijn tuin.

  Geliked door 1 persoon

 5. Dank je wel voor het delen. Deze week was ik blij dat ik het zwemmen weer heb opgepakt naast het hardlopen. Ik vind het zo ontspannend, ik zwem een keer per week nu op mijn vrije dag.
  Ook was ik blij van alle honden wandelingen en ik kreeg van twee artsen een heel leuk compliment over mijn werk. En ik werd uitgenodigd om na te denken over promoveren. Maar het allervrolijkst wordt ik van mijn dagelijkse gesprekjes met mijn ouders. Ze zijn er nog. En dat is fijn.

  Geliked door 1 persoon

 6. Wat een fijne dingen allemaal inderdaad! Fijn dat jij en je dochter allebei waardevolle contacten opdeden. Mooi wat je zegt over investeren in mensen en vriendschappen.

  Geocachen blijft leuk. Betekent net over de grens bij jou ook Duitsland? Mijn ervaring is dat de caches daar wel vaker vrij goed te vinden zijn.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja dit was inderdaad in Duitsland. Ik heb daar overigens hele wisselende ervaringen, maar afgelopen maandag was het prijs schieten.

   Like

Reacties zijn gesloten.