En hoe was jóuw week?

Ik krijg maar geen genoeg van mijn prachtige korenbloemen.

Vorige week schreef ik over dat ik van niets doen lui aan het worden was. Daar zou ik op terugkomen: mijn plan was om toch eens wat meer uitstelklusjes aan te gaan pakken. Daarom probeerde ik er sowieso meer bij stil te staan wat ik eigenlijk doe in zo’n week.

Meten is weten.

Nou ben ik wel wat minder een excel-nerd dan sommige andere bloggers, maar aan de andere kant ben ik wèl heel erg van “meten is weten”. En laten we eerlijk zijn, zó moeilijk is het niet om bij te houden waar je je de hele dag mee bezig was. Toen ik nog een heel team had, deed ik dat eigenlijk altijd.

En mijn conclusie is dat het eigenlijk wel meevalt met dat gelummel. Blijkbaar ben ik toch langer dan ik dacht, bezig met die taken die ik maar even gelabeld heb als “gezinstaken” en die voornamelijk verbonden zijn met koken, maaltijden, lichamelijke verzorging, kinderbedrituelen, samen iets leuks toen, samen tv kijken, en investeren in de school en de hobby’s van Zonne.

Herinneringen maken.

Ik wil zo’n moeder zijn die er is. En deze week wás ik er ook. Sowieso was ik die moeder die het ontbijt , vijfmaal de lunch (want soms blijft ze over) en zeven maal het avondeten klaarmaakte en dat samen met mijn dochter op at. Ik was ook de moeder die haar iedere avond naar bed bracht en bij wie ze iedere ochtend in bed kruipt om samen de dag te beginnen, meestal nog een kwartiertje lezend, ieder in een eigen boek. Op dinsdag was ik – zoals altijd op dinsdagmiddag – op haar school om te helpen tijdens het knutseluurtje. Ik was er woensdag aan het einde van de ochtend, toen er op Zonnes school een finalespel was van een culturele ochtend. Ik was er woensdagavond, toen de jaarlijkse zomerpicknick plaatsvond op haar school. Op woensdagmiddag bakten wij samen een taart voor die picknick, bracht ik haar naar muziekles en vervolgens maakten we ook nog feta-honing-rolletjes met filodeeg.
En op vrijdagmiddag was ik er óók, toen ze haar eindejaarsoptreden had met haar musicalklasje.

Maar já ik dumpte haar ook op de BSO, als working-mum. Twee middagen maarliefst. Want op maandag moest ik een aantal uitzendkrachten aan het werk zetten aan de andere kant van het land. En op donderdag gaat ze sowieso altijd naar de BSO zodat ik op die dag een volle werkdag heb, overdag.

Op dinsdag, woensdag en vrijdag blijft ze niet over en ze mag altijd een vriendje of vriendinnetje meenemen. Vrijdag lunchte ik met drie kinderen, wát een gezelligheid!

Al met al was het een drukke Zonne-week, met veel activiteiten. Gelukkig heeft ze niet iedere week een picknick en een optreden.

Ik hield al die “gezinsactiviteiten” deze week voor het eerst van mijn leven eens bij en kwam op 44 uur. Niet slecht voor een werkende moeder.

Werken. Ook.

Ja ik werkte ook. Alles bij mekaar zo’n 23 uur. Ik zette dus die uitzendkrachten aan het werk en dat moest ook nog voorbereid worden. Ik hield contact met ze gedurende de week via de telefoon en whatsapp. Ja, óók op zaterdag en zondag. Ik had véél overleg met een opdrachtgever over een lopend project en ik daarnaast bracht ik samen met een bevriende ondernemer een offerte uit die al snel omgezet werd in een nieuwe opdracht voor na de zomervakantie. Helemaal fijn. Ik had een hele leuke meeting met een vrouw die met een onderzoek bezig is voor haar master, die ik ga helpen met wat statistische dingetjes. Voor mij een fluitje van een cent, voor haar een grote opluchting. Dat doe ik gratis, zoals ik zelf ook gratis ondersteuning kreeg, laatst.

Het was een nuttige werkweek.

Sporten. Best veel eigenlijk.

Ik vind wandelen met Pippa eigenlijk niet hetzelfde als sporten. Sommige mensen denken daar anders over, dus voor de overzichtelijkheid schaarde ik deze week alle wandel- en fietssessies met Pippa ook maar onder “sporten”. Ik ging ook twee keer fitnessen en ontdekte dat goede buikspieren niet persé leeftijdsgerelateerd zijn. En zoals altijd bezochten we vandaag, op zondagochtend, de lokale boulderhal om daar een paar uurtjes aan grepen te hangen, voordat het te warm werd.

Ik ontdekte dat ik zo’n 20 uur per week in beweging ben.

De perfecte huisvrouw?

Soms moet je ook gewoon die was doen. En als die wasmachine dan klaar is, is het tijd om dat vorige wasje toch maar eens een keertje af te halen, op te vouwen en op te ruimen. Het wasrek moet immers leeg voor de volgende lading.

En dan kun je net zo goed meteen die bedden verschonen.

En een keer met een doekje door het huis lopen op zoek naar vingerafdrukken die wel erg opvallend aanwezig zijn. Om maar meteen even die badkamer af te doen en ook de wc beneden. En hier en daar de vloer even echt goed schoon te maken. Een keertje boodschappen en wat kleinere opruimtaakjes. Het aanrecht veeg ik altijd af ná het Zonne-bedritueel, wanneer ik ook meteen de laatste spulletjes in de vaatwasser zet en op die knop druk.

Zeven uur aan huishoudtaken, daar kwam ik op uit. Toen was het echt wel af. De tuin tel ik daar niet bij, trouwens. Tijdens mijn “lummelen in de tuin” momentjes trek ik gewoon af en toe even wat onkruid uit en dan is het wel weer goed.

Lummelen.

Ik lummelde de hele zondagmiddag in de tuin, ik hing er zelfs speciaal mijn hangmat voor op. Met af en toe tussendoor tien minuutjes social media, wanneer ik even naar binnen ging om mezelf wat te drinken in te schenken of iets lekkers te maken voor Zonne en mezelf. Ik lummelde iedere avond, gedurende een uur of drie. Ik was druk met een nieuw handwerkprojectje en keek ’s avonds veel registraties van klimwedstrijden op youtube. Ik schreef wat blogjes. Ging vroeg naar bed met een boek.

Alles bij mekaar lummelde ik toch wel zo’n 30 uur, vooral in de avonduren. Die tijd had ik kunnen besteden aan het in elkaar zetten van het logeerbed, op zondagmiddag bijvoorbeeld. Of toch eens achter die keukenplinten aan gaan. Toch deed ik dat niet en dat was niet erg. Zo lang je geniet van het lummelen en de “lummeltijd” niet zomaar aan je voorbij laat gaan, is er niks tegen lummelen. En vooral die zondagmiddag heb ik er echt van genoten!

En verder?

Verder hadden we op zaterdagmiddag visite. Ik besteedde wat tijd aan het berekenen van mijn dividendinkomsten per maand in de afgelopen 24 maanden. Ik werkte mijn trainingsschema bij en ik zette al mijn activiteiten in een excelletje om daar vervolgens dit blogje over te schrijven. Ik zocht naar overnachtingsmogelijkheden voor tijdens onze rit naar Kroatië, deze zomer.

Er gingen geen uitstelklusjes van de lijst. Er kwamen er ook geen bij. Ik verloor niet zo heel veel tijd aan doelloos op het internet klikken. Ik vond het eigenlijk wel een prima weekje.

Het hoogtepunt van de week.

Er was weer veel te genieten, deze week. Voor mij was het hoogtepunt echter dat Zonne onverwachts met twee kinderen kwam aanzetten op vrijdag tussen de middag. Eéntje mag altijd, maar twee moet ze eigenlijk wel even vantevoren overleggen zodat ik zeker weet dat we genoeg brood in huis hebben. Maar dat was ze even vergeten. Maakt niet uit, ik had genoeg brood. Het schooljaar duurt bovendien nog maar twee weken en vanaf volgend schooljaar is het verplicht overblijven: dan gaat de school over op een continurooster.

Ik heb dus maar erg genoten van deze onverwachtse gezelligheid, afgelopen vrijdag!

3 gedachten over “En hoe was jóuw week?

Reacties zijn gesloten.