Stroomversnellingen: een vakantie moet je blijkbaar verdienen

Vroeger, toen ik nog een team werknemers had en een daarbij horende omzet, was het een bijna wekelijks terugkerend fenomeen: de gillende deadline. Die dan bijna niet gehaald werd waardoor mijn fulltime werkweek ineens bijna het dubbele aantal uren kende.

In de hectiek van lopendeband-deadlines werd ik zwanger en gedurende de daaropvolgende periode van negen maanden lukte het me met hangen en wurgen enigszins om het uit de hand lopend aantal uren per week dat ik werkte, te beteugelen. Een weekje iedere avond doorhalen en standaard zes dagen per week werken is immers niet te combineren, terugkijkend is het eigenlijk best een wonder dat het me nog lukte om te sporten in die tijd.

Personeel aannemen leidt tot meer werk. Echt.

De sleutel van de oplossing was heel simpel: het aantal werknemers beperken, waardoor ik minder bezig was met allerlei bijtaken en bovendien hoefde ik ook minder brandjes te blussen. Dat vond ik sowieso al niet zo leuk, dus niet alleen werk ik nu minder maar ik haal ook nog een veel meer voldoening uit mijn werk.

Sinds ik mijn restschuld weggewerkt heb deed ik gewoon nòg een stapje terug. Gewoon omdat het kan en omdat er wel meer is dan werk alleen. Ik ben dus een parttimer en proud of it. Ik klooi regelmatig maar wat aan, steek tijd in nutteloze projecten, ben luizenmoeder en knutsel-hulpjuf, loop hondjerondjes en sport met senioren. En dan nog iets met een kind en een huishouden. Vooral dat eerste dan, dat tweede is een zwaar overschatte verantwoordelijkheid die in het echt niet zo veel tijd kost als men doet geloven.

Even een grote opdracht is wel even bijschakelen.

Maar nu komt de vakantie eraan en had ik nog even een grote opdracht. De uitzendkrachten die ik aantrok deden het even rustig-aan, wat ook wel te begrijpen was met de hitte van de afgelopen week. Zo komt het dat ik een beetje achter de feiten aanloop, het dweilen is dus begonnen.

Normaal zou ik dan gewoon denken: “ach dan gaan we toch een weekje later op vakantie, wat maakt het uit?” maar dit jaar boekte ik een echte officiële vakantie, die planning staat dus vast.

Het is dus even bijschakelen geweest, de afgelopen dagen. Ik pakte zelf maar wat klusjes op en nog een paar en ook de komende dagen zijn mijn avonden vol gepland. Ik ben ook veel onderweg en met wat kunst- en vliegwerk lukt dat zónder dat mijn meisje de verantwoordelijkheid over de avondmaaltijden moet overnemen. Ik kook gewoon zelf, zonder pakjes en zakjes maar wel makkelijke 15-minuten-maaltijden. Ze gaat gewoon, zoals altijd, maar één dag naar de BSO. Kinderen van zeven willen namelijk lekker buiten spelen in de zomer. Dan kunnen hun moeders nog even achter de computer.

De was doe ik over een week of twee wel weer en komende woensdag komt Appie de boodschappen bezorgen. Dat dan wel.

Dus… dat rapport komt echt wel af binnen drie weken. En het goede nieuws is vervolgens dat de rekening voor het uitzendbureau veel lager gaat uitvallen dan begroot, ik deed namelijk heel veel zelf, dit keer.

Toch ook leuk…

2 gedachten over “Stroomversnellingen: een vakantie moet je blijkbaar verdienen

  1. Ik vind dat je het allemaal erg slim aanpakt. Jij laat je niet (meer) gek maken. Succes met produceren en afronden.

    Geliked door 1 persoon

  2. Stoer! Wij werkten de weken voor de vakantie ook altijd veel uren: alles moest klaar! Dat lukte ook, onder druk presteerden we meer!
    En inderdaad…….zo verdien je je vakantie 😉

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.