We zijn thuis

Met de reis erbij waren wij bijna drie weken op vakantie. In eerste instantie was ik van plan om – zoals gebruikelijk – door te bloggen tijdens deze vakantie, maar een digitale detox was ook wel erg fijn…

Bovendien waren veel van de mensen met wie ik op vakantie was, geen toevallige passanten die ik alszodanig kon beschrijven. Ik leerde ze immers kennen, gedurende de periode dat we samen op een camping stonden. Het zijn mensen van vlees en bloed, ieder met hun verhaal. Ik zou het niet fijn vinden mezelf terug te herkennen in één of ander blog van iemand met wie ik op vakantie ben geweest, dus andersom was ik dat zeker niet van plan.

Qua bloggen bleef het dus stil, deze vakantie. Ook lekker. We gingen kanoën en kayakken, klimmen en hiken, toeren en snorkelen. En ook waren we gewoon lekker lui op de camping. We deden kaartspelletjes en gaven elkaar raadsels op. Er werden heel wat wijntjes gedronken en ook veel sap en water. Het was gezellig, maar niet iedere uur van de dag. Het gezelschap was leuk, maar met niet iedereen was er een klik. Ik verbaasde me over een aantal zaken en ik genoot van nog veel meer zaken.

Vandaag kwamen we thuis na een wat barre terugreis waar ik misschien nog wel een blogje over ga schrijven maar misschien ook niet. En we troffen een overstroomde keuken aan. Zonne hielp me de auto uitladen en vervolgens vertrok ze naar boven, waar ze binnen drie minuten in slaap viel. Ik begreep dat wel gezien de barre terugtocht en ik liet haar lekker slapen. Ondertussen leerde ik door wat trial en error met welk kraantje in de meterkast ik de toevoer naar de keuken regel en draaide die dicht zodat de hoofdkraan weer open kon. En passant begreep ik nu toch ineens waarom sommige mensen zo’n hoofdkraan dicht zetten voordat ze op vakantie gaan…

Ik dweilde wat. Ik belde met de klantenservice van de kokend-water-kraan en regelde dat het probleem over een week waarschijnlijk verholpen is.

Ik zet zometeen een eerste vakantiewasje aan en dan spring ik onder de douche, nadat ik eerst nog wat tassen, kratjes en koffers leeg. Vannacht slaap ik in mijn eigen bed. Morgen kan ik op mijn blote voeten en in mijn onderbroek naar de badkamer lopen.

We zijn thuis.

7 gedachten over “We zijn thuis

  1. Jammer dat de boel overstroomd was; geen leuke thuiskomst zo! Maar je hebt het, volgens mij, nogal monter op- en aangepakt allemaal. Welkom thuis! 🙂

    Geliked door 1 persoon

  2. Heerlijk toch! Om gewoon weer in je string of in je nakie naar de badkamer te kunnen lopen. Home sweet home 🏡 😀

    Like

  3. Vakantie is heerlijk, terugreis vaak wat minder (dubbel gevoel), thuiskomen heerlijk, alhoewel met een waterig huis….? Slaap lekker

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.