De draad oppakken na de vakantie?

Tja… aan de slag na de vakantie is toch wat lastiger wanneer je thuis werkt en je kind nog een weekje vrij heeft van school. Nou had ik haar best nog een weekje ergens kunnen onderbrengen: een paar BSO-dagen kopen, logeren bij familie of deelname aan één van de georganiseerde vakantie-activiteiten in de regio.

Maar wanneer ik haar ook deze week zou aanmelden voor zo’n activiteit, dan zou ze alle zes weken van de schoolvakantie niet thuis geweest zijn. Dat vind ik best heftig. De eindeloze lege dagen tijdens die lange lange zomervakantie, dat is een ervaring die ik haar ook graag wil meegeven. Spelen op het pleintje tot zonsondergang, in het gras liggen en naar de wolken kijken, dat soort levenservaringen.

Een aangepast werkrooster

Nou zijn de meeste van mijn opdrachtgevers zelf nog op vakantie, dus ’t is geen ramp. Ik werk deze week dus vooral in de avonduren: nog wat puntjes op de “i” van projecten die ik vóór mijn vakantie afrondde en daarnaast wat voorbereidende werkzaamheden voor de komende periode. Als een volleerde digitale nomade was ik ook zo af en toe tijdens onze vakantie aan het werk, op de camping. De WIFI-mast stond recht vóór de tent dus aan de verbinding heeft het niet gelegen.

De zomerperiode is bovendien altijd wel een rustige periode in mijn werk. Ik neem het er dus van. Wat een luxe is dat toch, dat dit gewoon kan!

De andere ballen

Vóór ik vertrok was ik erg druk met een erg strakke deadline. Ondanks dat dat eigenlijk niet mogelijk leek, leverde ik toch binnen een week een primaprima voorlopig rapport op en tijdens mijn vakantie kreeg ik al snel een reactie van een tevreden opdrachtgever. Gedurende zo’n week blijven allerlei andere taken echter liggen en vervolgens waren we een kleine drie weken afwezig, dus deze week heb ik wel wat extra taakjes die ik niet langer kan negeren. Zo maakte ik gisteren ons voortuintje onkruidvrij en werkte ik afgelopen weekend een deel van de vakantiewas weg. De verkoop van onze sunnybus liep helaas vertraging op, ze staat er nog en het verkopen van een schattig campertje uit 1986 kost gewoon wel wat tijd. Bovendien moet ik op zolder een plekje vinden voor alle kampeerspullen die standaard in dat busje aanwezig waren. De kampeerboel moet uitgezocht: sommige dingen gaan weg, andere gaan in de opslag. Ik had me na onze verhuizing van vorig jaar immers voorgenomen om nóóit meer zo veel onnodige spullen op te slaan als dat er in ons ouwe huis zaten.

Nou. Dat soort dingen. Ik kom de week wel door!

4 gedachten over “De draad oppakken na de vakantie?

  1. Verstandig om Zonne een weekje gewoon op haar eigen plekje te gunnen. Mijn jongste dochter kon, vooral na korte vakanties (herfst en voorjaar), verschrikt uitroepen dat ze zich nog niet verveeld had!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.