De tuin in augustus

’t Is wel wat wild, maar ik vind het prachtig!

Dat je vanuit het oude huis niet op de tuin uitkeek vond ik meestal een nadeel, maar soms ook een voordeel. Bijvoorbeeld wanneer ik er een paar weken niet was geweest en het onkruid en vooral de hop de kans had gekregen om alle liefde en aandacht die ik eraan besteed had, te overwoekeren met een jungle-design.

Zo kon ik soms wekenlang “gedwongen binnen blijven” om maar niet te hoeven zien welke klus er weer op me lag te wachten. Weken waarin het natuurlijk alleen maar veel en veel erger werd….

Maar nu zijn we verhuisd en onze nieuwe tuin is slechts zo’n 50 vierkante meter groot. Als ik me even een paar uurtjes flink inzet dan ziet de tuin er weer keurig uit. En ook wanneer ik dat níet doe is de tuin een klein paradijs. Kijk maar…:

Drie soorten tomaatjes, en wat zijn ze héérlijk zoet:

Bloemen en héél veel insecten, vooral in de dropplant en de cosmos:

Oogst: de palmkool mag nog even doorgroeien, de snijbiet is prachtig (en dan heb ik ook nog een gele, roze en witte!), er is nog steeds oostindische kers en de frambozen zijn heerlijk (en er komen er nog veel meer aan)!

Naar de smaak van sommigen is er wel wat woeker en onkruid… maar ik houd eigenlijk wel van een wilde tuin. Zo af en toe even een kwartiertje wat onkruid uittrekken staat gewoon weer op het takenlijstje, maar eigenlijk ben ik gewoon heel blij met hoe mijn tuin er nu uit ziet, zeker als je bedenkt dat hij in februari nog helemaal leeg was!

8 gedachten over “De tuin in augustus

 1. Heerlijke tuin!! Veel beter dan al dat beton wat overal ligt….Wij hebben nu ook nog overal tegels liggen, maar volgend voorjaar gaat de schop erin en dan gaan we veel meer tuin creëren! Zoveel leuker!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja ik wil volgend jaar hetzelfde doen met mijn voortuin. Hoewel dat best nog wel lastig is: er is de hele dag schaduw maar de grootste uitdaging is dat de voordeur én de schuur bereikbaar moeten blijven.

   Like

 2. onze buurman noemt de madeliefjes en boterbloemen in ons grasveldje “gazonpest” (bij elke kans die hij krijgt). onnodig natuurlijk om toe te voegen dat ik deze buurman voor mezelf maar “straatpest” noem :p

  Geliked door 1 persoon

  1. Hahahaha!!

   Ik heb een buurvrouw, iets verderop in de straat, die doodgemoedereerd gif loopt te spuiten om dat kleine beetje begroeiing tussen de stoeptegels te verdelgen.

   Daar vind ik wat van… 😉

   Like

 3. Een tuin om blij van te worden! Onkruid is slechts een mening… (ik heb al heel veel tuinen bezocht, met allerhande leuke bordjes en spreuken, maar tot nu toe vond ik dit de leukste!).

  Er zijn mensen die vergeet-mij-nietjes onkruid vinden, tja.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik vind je tuin heel mooi het hoeft niet altijd zo precies te zijn.
  Dit is veel natuurlijker.🍀🌻🌾
  Een hele nette tuin vind ik er altijd maar gemaakt uit zien.

  Like

Reacties zijn gesloten.