Minoes

Eén van de allereerste prioriteiten die op mijn lijstje stonden voor na de vakantie was een poes. Omdat een leven zonder poezen wat mij betreft niet compleet is, ook al is er een Pippa die óók gewoon heel erg gezellig is.

Zodra wij weer thuis waren uit Kroatië ging ik op zoek. Het moest een kat zijn die gewend was aan kinderen. En dan géén tabby-met-wit, want een tabby-met-witte poes, dat zal voor altijd Otje zijn. En Otje was de liefste kat van de wereld, voor altijd onvervangbaar.

Het moest een kindvriendelijke kat zijn dus, en geen tabby met wit. Het zou een kat moeten zijn die opgegroeid was met honden. Dat ook. Qua uiterlijk had ik verder weinig wensen: inmiddels weet ik van mezelf dat ik toch altijd met een ander dier thuis kom dan dat ik van plan was om mee thuis te komen.

Ik las op Marktplaats over een nestje dat gevonden was, ergens. De moeder was onvindbaar dus de poesjes waren met de fles gevoed. En er waren naast dat nestje nog drie andere poezenvondelingen in huis. Plus twee honden, een konijn en – in de vijver – een schildpad. Maar daar kwamen we pas achter toen we Minoes gingen ophalen.

De verzorgers van het poezennestje waren duidelijk in hun advertentie: de poezen gingen niet zomaar met iedereen mee. Ook na mijn eerste reactie was het nog niet beklonken: ik kreeg kritische vragen over mijn motivatie om een poes in huis te willen nemen.

Als dierenliefhebber juich ik dat erg toe, dat dieren niet zomaar aan iedereen meegegeven worden. Ze blijven namelijk niet voor altijd schattig, ze kosten soms ineens heel veel geld en je moet toch echt iedere dag opnieuw rekening met ze houden en bij voorkeur ook nog van ze houden en zo. Maar gelukkig zijn wij niet zomaar iedereen. Minoes mocht met ons mee naar huis onder de voorwaarde dat we zouden laten weten hoe het met haar ging. En al snel kon ik laten weten dat het goed ging met Minoes in huize Struikelen.

Minoes is prachtig, brutaal, stout, speels, gezellig en schattig. Ze kan heel hard spinnen en niet zo hard miauwen. Ze graaft mijn planten uit en beklimt mijn gelukkig-niet-heel-dure bank door haar nagels erin te zetten waardoor de bank voor eeuwig getekend wordt. Minoes loopt over mijn toetsenbord als ik aan het werk ben en ze gaat op jacht op het aanrecht als ik de tafel net afgeruimd heb. Minoes speelt met mijn tenen en geeft zó vol overgave kopjes dat ze erbij omvalt.

Ik had nog nooit eerder een lapjeskat maar nu is ze er en ik hoop dat ze nog heel lang blijft. Minoes is meer dan welkom in ons huis.

En hoe het met Pippa samen gaat? Dat zit wel snor…..

14 gedachten over “Minoes

 1. Pippa en Minoes hebben het zo te zien goed getroffen met elkaar. Je schreef in een reactie dat je dieren veel kunt leren, dat klopt. Ik was altijd een hondenmens, omdat ik dacht dat poezen afstandelijk zijn en je ze niets kunt leren. Maar onze poes is een ontzettende knuffel die je net zo blij komt begroeten als onze honden, en, net als de honden, keurig gaat zitten voor haar dagelijkse bakje vlees. Ik wens jullie heel veel fijne jaren met Pippa en Minoes!

  Geliked door 1 persoon

 2. Oh die laatste foto.. smelt..
  Hier geen kat vanwege een allergie, wel een hond, maar die vreet katten op ws, daarom zo leuk die laatste foto…

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat ‘n schatje! Wij kunnen jammer genoeg geen huisdieren hebben ivm allergie van mijn partner. En hoe graag ik ook een poes in huis wil hebben, om daarvoor mijn partner in te ruilen (die uit zichzelf de vervelendste klus doet nl. de badkamer schoonmaken), nou nee!

  Geliked door 1 persoon

 4. Ah, die eerste foto is ook prachtig zeg! Enne, ik begrijp dat Minoes tabby met wit is? Is Minoes geen schildpadje? Dat ze maar een mooi en lang leven mag hebben bij jullie!

  Geliked door 1 persoon

  1. Het is een lapjespoes, dus wit met tabby en rode vlekken. Was het me toch nog bijna gelukt om tóch met een tabby-met-witte poes thuis te komen, maar gelukkig is er ook rood.
   En ja, ze is fotogeniek hè? Zo in dat zonlicht met de gele muur op de achtergrond. Prachtig katje…

   Like

 5. Veel geluk met Minoes! Super leuk een lapjeskat, wij hadden er ook eentje, Jansje, ze is heel oud geworden. Nu heb ik er twee die ook zomaar op mijn pad kwamen, ik kan me ook een leven zonder katten niet voorstellen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.