Sokken

Het is september, het is sokkenweer en ik vind dat heerlijk. Ik houd van ieder seizoen maar ik houd vooràl van het wisselen van de seizoenen.

Ik kan intens genieten van de eerste warme dagen in het jaar en dat je dan buiten een kopje thee kunt drinken, desnoods met een dekentje. Ik ben dol op de ontluikende natuur in het voorjaar. De eerste vlinder van het jaar begroet ik met een grote glimlach en met eenzelfde glimlach vlei ik mezelf met veel plezier in de hangmat, op de eerste echte warme dag.

Idem wat betreft winter. Geloof ik. Iets met knusse avonden en kaarsjes aan en zo. En oké… vooruit… ik vind die sneeuw ook wel een dagje leuk.

Maar de herfst, die herfst, och, wat is dat toch weer genieten ieder jaar! De geuren, de kleuren, de prachtige laaghangende zon. De zwoele septemberavonden die voelen als een kadootje en alle schatten die het bos ieder jaar opnieuw weer tevoorschijn tovert.

Ja. Hallo september met je nazomerweer! Ik loop met veel plezier weer een beetje te huiveren in je ochtendfrisheid, ik warm mijn voeten in mijn sokken en ’s avonds gaat dat kaarsje alweer aan. Met een lekker wierookje erbij. En een kopje thee.

7 gedachten over “Sokken

  1. Ik vond de herfst altijd vreselijk, omdat het de voorbode van de winter was. En die vond ik altijd maar nat, koud en donker. Maar een paar jaar geleden besloot ik om meer aandacht te geven aan wat wél leuk is aan de herfst en winter. Want tja, je kan er toch niets aan veranderen, behalve dan misschien emigreren. Nu is de herfst misschien wel mijn lievelingsseizoen. De ochtendmist boven de weilanden. De zon die zoveel mooier licht maakt dan tijdens hoogzomer. Buiten lekker uitwaaien en echt een frisse neus halen. Het seizoen van appels en pompoenen. Die je dan kunt maken tot allerlei lekkere taartjes en stoofpotjes, want daar is het precies koud genoeg voor. Net als voor soep. En ’s avonds lekker met thee, kaarsjes en een dekentje een serie kijken.

    Dus dankjewel, voor je ode aan de herfst.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.