Met twee maten meten: een vervolgblog

… omdat er niet genoeg aandacht voor kan zijn en omdat het perfect weergeeft hoe ik me regelmatig weg gezet voel…
(zet je geluid maar aan)

Sandberg vertelt over een onderzoek waarin studenten werd gevraagd om hun mening te geven over een succesvolle ondernemer. De ene helft van de studenten kreeg een casestudy te lezen over ondernemer Howard Roizen. De andere helft kreeg dezelfde tekst, alleen was hier de naam Howard vervangen door Heidi.

Zowel de mannelijke als de vrouwelijke studenten zagen Howard als sympathieker dan Heidi. Heidi werd gekwalificeerd als egoïstisch en „niet iemand die je graag zou aannemen of voor wie je graag zou werken”. Ook ander onderzoek laat overtuigend zien dat mannen én vrouwen ambitieuze, succesvolle vrouwen en vrouwen met uitgesproken meningen in de regel onsympathiek vinden. Veel vrouwen bagatelliseren daarom hun prestaties. Maar daardoor raken ze net zo goed achterop in de werkomgeving.

7 gedachten over “Met twee maten meten: een vervolgblog

  1. Pingback: Struikelen
  2. Afschuwelijk vind ik dat maar wel waar. Mijn oudste dochter, lief en aardig, heeft een directeursfunctie binnen een onderzoeksbureau en men ziet haar vaak als ‘n “bitch”

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.