Samen kleuren

Die puntenslijper doet het wel echt goed!

Toen het speelafspraakje op het laatste moment afgezegd werd was dat niet erg. Wij gingen samen leuke dingen doen. Gewoon thuis en in de tuin.

Eerst uitgebreid lunchen in de tuin, met een eitje erbij en verse tomaatjes uit de tuin.

En Minoes mocht ook de tuin in. Voor het eerst sinds ze bij ons woont. Ze was er maar druk mee, met al die hommels. Die schrokken zich een hoedje natuurlijk….

De frambozenstruik hing weer vol en na een flinke plukactie waren we lekkere frambozenjam rijker. Onbespoten het lekkerst.

Frambozenrood

Ik leerde jou ook even alle provincies en de hoofdsteden omdat jij het zo oneerlijk vond dat alleen groep 6 dat leert dit jaar en toen zouden we gaan kleuren. Maar alle potloden waren bot. Jij zou wel even een puntenslijper gaan zoeken terwijl ik intussen het wasje van de school ophing. We hadden papier gerecycled dus alle theedoeken waren nat.

En op de kop af 75 jaar na Market Garden landde daar toch opeens een vliegtuig op de zolder, strak naast het wasrek.

Deze keer niet met parachutisten maar een boodschap:

Dus ik ben maar even gaan helpen met zoeken. Helaas geen puntenslijper te bekennen.

We gingen naar de kringloop, daar hadden ze de vorige keer wel tien puntenslijpers maar nu geeneen waardoor wij niet met een puntenslijper maar met twee zakjes loombandjes naar huis gingen. In de volgende winkel wéér geen puntenslijper, wèl van die chocoladeblokken op een prikker voor warme chocomel vanavond. En in de derde winkel, ook puntenslijperloos, kochten we niets.

Pas in die vierde winkel was er volop keuze en gingen we een puntenslijper rijker terug naar huis, waar Pippa ons zoals altijd enthousiast begroette. Tijd voor een hondenwandeling naar het grote veld. Met de bal en de werpstok. Van de hoge heuvel afrollen, lekker zanderig worden in de warme septembernazomerzon.

En nu is het bijna zes uur. Jij kletsend met jezelf onder de douche. Ik de pannen bijna op het fornuis.

Wij hebben vandaag niet gekleurd maar wel genoten.

10 gedachten over “Samen kleuren

  1. Pingback: Struikelen

Reacties zijn gesloten.