Klein geluk om naar uit te kijken

Sneeuw en bloemen.

… dus ik bestelde bloembollen…. want ik weet nog hoe blij ik daarvan werd – en de buurvrouw ook – toen we nog in het Ouwehuis woonden, van die vrolijke kleuren in de vroege lente.

Biologische bloembollen. Omdat reguliere bollen die zo lekker goedkoop in de aanbieding zijn bij de supermarkt of de bouwmarkt onze bijen meer kwaad dan goed doen (check deze Zembla aflevering) en omdat het zo weinig moeite kost, dus, om het nét even wat beter aan te pakken.

De bloembollen die ik kocht zijn allemaal geschikt voor verwildering en ze vermeerderen zich ook nog eens, zowel via zaadjes als doordat de bollen zich vermeerderen. Ik verstop ze dus één keer onder de grond en laat me ieder jaar opnieuw verrassen.

Ik kijk er nu al naar uit.

7 gedachten over “Klein geluk om naar uit te kijken

 1. Vanwege de donkere dagen en winterbleeeuh, heb ik een Toverhazelaar in de tuin staan. Die bloeit nog voor de bollen (jan/feb) met magisch mooie bloemen.
  Verder hartstikke eens!(wel een goed voornemen, ik heb tot nu toe alleen makkelie gedaan met hergebruik van de oh-wat-makkelijk-die-bollen-pak-ik-even-mee pakken/bollen?

  Geliked door 1 persoon

 2. Mag ik weten welke je hebt gekocht? Ik zit eraan te denken ze hier ook nog even onder de grond te stoppen. Wel met handschoentjes aan want ik heb bepaald geen zin in groene vingers;)

  Geliked door 1 persoon

 3. Krijg er nu al zin in!
  En goed punt wat je noemt over biologische bloembollen. Eerlijk gezegd denk ik dat de bloemenindustrie blij mag zijn dat de duurzaamheidspolitie zich vooral richt op minder plastic, minder vlees en minder auto’s, want ik vermoed dat er een beerput open gaat zodra we door hebben hoe milieubelastend reguliere kwekerijen, bloementeelt en productie van potgrond feitelijk is.
  Maar daar hebben we het nu niet over 😀
  Wel over fijne krokussen die nu al in de grond zitten!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.