We zien wel….

Die ene opdrachtgever belde. In het weekend. Een paar dagen voor kerst. Toen ik niet opnam stuurde hij een bericht. Hij had met spoed een aanvraag. Of ik ASAP een projectvoorstel met planning en kostenindicatie aan hem kon sturen. Maar hij liet alvast weten dat het in maart af moest zijn.

Nou was het weekend en vervolgens volgde de kerstweek. Ik had bedacht dat ik vrij was en dat ik die vrije tijd verdiende, na een paar maanden (voor mij doen) hard werken.
Bovendien wil deze specifieke opdrachtgever nogal weleens van idee veranderen waardoor een “ja” een “nee” blijkt te worden.

“Ik stuur het zo snel mogelijk op, namelijk over twee weken. Fijne feestdagen!”

Ik liet dus weten dat ik kerstvakantie had en ervoor zou zorgen dat hij in de eerste volle week van januari dat voorstel zou ontvangen. En toen hij afgelopen maandag een ietwat paniekerig mailtje stuurde, reageerde ik binnen een kwartier met de belofte dat hij het voorstel de volgende ochtend in zijn inbox zou hebben.

Aan de slag…

Met veel plezier schreef ik die avond het voorstel. In mijn hele nieuwe leuke frisse stijl versie 2020 met een opmaak die ik ter plekke bedacht en waar ik erg blij van werd: minder lange teksten, meer infographics en plaatjes. Ik was daardoor wel wat langer bezig dan normaal maar als je er lol in hebt dan is dat helemaal niet erg. Omdat het wel erg laat werd en omdat ik niet persé de behoefte heb om met mijn opdrachtgevers te delen dat ik tot half twee ’s nachts aan de slag ben – ik werk immers wel laat soms, maar dat komt dan gewoon omdat ik ’s middags geen zin of andere prioriteiten had – stuurde ik het voorstel de volgende ochtend om kwart over acht op. En vervolgens liepen we zoals altijd samen naar school, waar Zonne naar binnen ging en Pippa en ik rechtsaf sloegen, het bos in. En toen ik om een uur of half tien weer thuis aankwam had ik al een opdrachtbevestiging binnen. Deze keer dus wel een “ja”….

En spelende werkende vrouw, wat heb je nu geleerd bereikt?

 • Volgende week maandagmiddag kickoff aan de andere kant van Nederland.
 • Nog even de BSO-dag ruilen van donderdag naar maandag.
 • En als de BSO niet wil ruilen even in het schoolpleinmoedernetwerk lobbyen voor een speelafspraakje met eventuele file-uitloop.
 • Met deze opdracht erbij heb ik in de eerste zes maanden van 2020 al evenveel omzet (en waarschijnlijk méér winst) dan in heel 2019. En 2019 was hélemaal geen slecht jaar qua inkomen.
 • Ik geloof niet eens dat ik het zo verschrikkelijk druk ga krijgen…. relatief druk, dat wel. Voor een verwende deeltijdprinses dan….
 • Maar ik kan in ieder geval tegen andere aanvragen “nee, tenzij later” zeggen. Of gewoon “nee”…. Misschien moet ik dat toch eens gaan leren….
 • Misschien moet ik eens drie maanden vrij nemen, bijvoorbeeld van 1 juli tot en 1 oktober? Gewoon omdat het kan?
 • Misschien moet ik géén vrij nemen en een jaar lang een monsteromzet draaien zodat ik twee of drie keer zo veel dan ik van plan was kan aflossen en beleggen en dat ik dan in slappere tijden lekker kan niksen?
 • Misschien moet ik gewoon ja blijven zeggen op alle opdrachten en dan in één klap mijn hele huis isoleren plus de zolder laten afwerken en die nieuwe badkamer en dan daarnaast ook nog aflossen en beleggen?
 • En dan daarnaast die éne moeder uit Congo opnieuw verrassen.
 • En misschien ook nog een deposito met nog wat meer inkomstenbuffer zodat ik in 2022 of zo eens een heel jaar vrij kan nemen?

We zien wel…

Tja, ik ging een beetje op hol toen ik mijn omzetverwachtingen bijwerkte. Maar nu ga ik eerst maar eens een een haaknaald en wat katoen pakken. Ik wilde nog een dierencape maken voor een pasgeboren baby die iets te veel haast had om de wereld te zien en nu nog even moet groeien in het ziekenhuis. En een vogelvoernetje voor in de tuin. Want misschien gaat het gewoon nog eens vriezen deze winter en van die plastic netjes worden veel vogels helemaal niet blij

3 gedachten over “We zien wel….

 1. Je overwegingen klinken relaxed en heerlijk! Ik ben nog niet op het punt waar jij je mu bevindt, maar je blogs inspireren me om op een andere manier naar tijd en geld te kijken.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik vind je blogs en schrijfstijl altijd inspirerend. Relaxed maar met plezier aan het werk en met serieuze doelen bezig. Admirabel en nog niet waar ik sta. Hoop dat ik dit punt waar jij nu zit ook ooit eens bereik. Het klinkt in ieder geval echt heerlijk, je gedachten en de dingen waar je mee bezig bent.

  Geliked door 1 persoon

 3. Een extra lange zomer vakantie en verder gewoon rustig aan doen. Je huis isoleren als je er geld voor hebt en veel tijd aan Zonne besteden. Kinderen worden zo snel groot en meestal net in de tijd dat ouders veel met hun werk/carrière bezig zijn.

  Like

Reacties zijn gesloten.