Een kwartier per week

Zoek de hond…..

De astronomische schemering begint natuurlijk al wat eerder maar als ik ’s morgens om half negen het bos in wandel dan is de zon nog niet opgekomen. Het fietslampje dat zo nu en dan aan Zonnes fiets hangt, is nu dus nog aan Pippas halsband te vinden.

Vijftig tinten grijs?

Het grijze weer helpt natuurlijk ook niet echt. Ook een uur later voelde het nog schemerig gisteren en dat lag toch echt niet meer aan het tijdstip….

Nu houdt Pippa mij tijdens onze wandelingen beter in de gaten dan andersom, maar op die momenten dat ik uit mijn mijmeringen op kijk om te zien waar mijn gezelschap rondhangt, helpt het lampje toch om haar te spotten. Een grijze hond in het grijze weer van deze ochtenden is maar moeilijk te vinden, zeker wanneer je niet weet of je links, rechts, voor of achter moet kijken. Gelukkig heeft ze de neiging om toch wel braaf bij me te komen als ik haar roep. En ze beweegt. Dat helpt ook.

Voor mij is het nog niet echt merkbaar maar toch zijn die dagen echt al aan het lengen. Vooral in de middag krijgen we er tijd bij: op eerste kerstdag ging de zon in OnsDorp om half vijf onder, vandaag is dat een kwartier later en over zeven dagen hebben we er – verdeeld over ochtend en middag – wéér een kwartier bij.

Ontbijten bij daglicht

Hoewel ik, nu ik sowieso een stuk beter in mijn vel zit dan 10 of 20 jaar geleden, minder last heb van wintersomberte dan vroeger, blijf ik uitkijken naar het moment dat we tijdens het ontbijt al daglicht hebben.

Dat duurt nog tot maart. Nog even geduld, dus….

Ik had nog een paar moeilijkere foto’s trouwens. Maar ik wilde het u op deze vroege ochtend niet te moeilijk maken……

5 gedachten over “Een kwartier per week

  1. Gisteren was het om vijf uur nog licht! Dat was in mijn herinnering de derde week van januari zo.
    Ik keek diverse websites af om te zien of het effect van het magnetisch noorden daar invloed op had.
    Tot 1990 keek ik na. Het scheelde hooguit 1 minuut. Ik hield het op de kracht van de zon, aan het einde van de druilerige dag.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.