Een week voor pizza op vrijdag

Echt wel dat ik een productieve week had, zowel qua werk als qua vrijwilligerswerk. Ik werd er blij en energiek van: vvan de goede gesprekken, samenwerken met anderen, de veranderende rol die ik steeds vaker toegemeten krijg. Blijjkbaar heb ik iets te vertellen, iets toe te voegen. Héél leuk.

De andere kant van het verhaal is dan: vroeg opstaan, achteraan aansluiten in files, ’s avonds schrijven en ontwikkelen en emails beantwoorden. Een week met vier externe dagen aan de andere kant van Nederland en dat je dan op die éne kindloze ochtend die overblijft naar de dierenarts en de supermarkt moet is best veel van het goede. Voor mij dan hè, als deeltijdprinses.
Want ook het chauffeur spelen van en naar sporttrainingen, de bibliotheek èn de muziekles gaan door en daarnaast er moet wel elke dag een ontbijt plus lunchpakket plus avondmaaltijd zonder pakjes-en-zakjes klaargemaakt worden. En we voerden gesprekken over spreekwoorden en gezegden, over de Grieken en Romeinen, over hoe windmolens eigenlijk elektriciteit maken, over wie met wie speelt en over de nieuw opgerichte band waarvan Zonne de “leadzanger” is. En we gingen proef-fietsen naar die andere school waar ze vanaf volgende week één middag in de week naar de kangoeroeklas gaat.

Deze week werd er niet gestofzuigd en geen doekje door de badkamer gehaald en dat was prima. Volgende week heb ik immers maar één externe afspraak, weer lekker aan de andere kant van de files maar de rest van de week werkt Mariimma thuis en daar ben ik wel aan toe. Ook voor het thuiswerk komen er hele gave dingen aan.

En vanavond eten we pizza. Kant-en-klaar, van die goedkope onverantwoorde diepvriespizza’s met nepkaas en zonder vlees want op dit soort pizza’s zit leedvlees en dat willen we niet dus nemen we de vegavariant.

Wel helemaal zelf in de oven gedaan. Want bestelpizza is echt te duur. Vind ik dan.

5 gedachten over “Een week voor pizza op vrijdag

 1. Ik had trouwens laatst een nieuwe vega pizza zonder kaas uit de diepvries, die was verrassend goed te doen. Niet zo vochtig als ze anders nog weleens worden met veel groente.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ja, die pizza was helemaal verdiend! Ik vind verse pizza’s van de supermarkt vaak wel weer iets beter te doen dan het echte diepvriesspul.

  Like

 3. Ik ben dol op pizza’s, de vega variant, maar dan wel van een goede pizzeria. Daar betaal ik met plezier wat meer voor. Zo’n ‘noodgevallen’ pizza heb ik ook weleens gegeten, dat is voor mij alleen vulling.

  Like

  1. Oh, dat ondertoontje…
   Zo’n stuk vraagt toch niet om jouw omhooggevallen mening over diepvriespizza, maar om gewoon een leuke reactie op een drukke zakenvrouw/moeder die het verdiend had om even makkelijk te doen.

   Anyhow Mariimma: heel herkenbaar zulke weken. Hier ligt ook altijd wel een noodmaaltijd klaar voor zulke dagen/weken. Wat voor vrijwilligerswerk ben je gaan doen? da’s nog niet zo lang toch?

   Geliked door 1 persoon

   1. Nee klopt, ik ben nog niet zo lang aan de slag met vrijwilligerswerk.
    Ik ben beleidsontwikkelingen in mijn sport actief aan het volgen ter voorbereiding van inspraakvergaderingen, ter ondersteuning van een gezond (top-)sportklimaat en beter georganiseerde breedtesport.

    Zoiets.. 🙂

    Like

Reacties zijn gesloten.