Wat ik uitgaf in januari

Een hele tijd deelde ik mijn uitgaven maandelijks op mijn blog maar in de loop van de afgelopen jaren werd dat steeds wat minder relevant voor mij. Ik kijk er nog steeds wel naar, hoor. Zo eens in de twee weken werk ik alle mutaties bij en dan kijk ik zo’n beetje of ik nog op koers zit. Ik budgetter niet meer echt, dat is niet meer nodig omdat mijn huidige uitgavepatroon voor mij goed genoeg is, maar wel is het goed om het een beetje in de gaten te blijven houden natuurlijk.

En vandaag dacht ik, ach, doe ‘es gek, waarom zou ik het niet weer eens even delen?

Eigenlijk zou ik die kosten die ik maar één keer per jaar betaal, zoals de zorgverzekering en gemeentelijke heffingen, niet in dit soort maandoverzichtjes moeten opnemen, ze geven een vertekenend beeld van mijn vaste maandelijkse kosten. Maar in mijn excelsheet staat náást de kolom met de kosten van januari gewoon nóg een kolom. Met de kosten van februari. En daarnaast de kosten van maart. En na december is er een overzichtje met de gemiddelde maandkosten en ook de jaarkosten. Dus uiteindelijk ontstaat dat inzicht vanzelf wel.

4 gedachten over “Wat ik uitgaf in januari

 1. Heel net lijstje. Ik maak wel echt scheiding tussen maandkosten en extra kosten zoals de kosten die we tijdens een reis uitgeven of kosten eens per jaar. Iets ander systeem. Jij had je camper toch ooit verkocht, mis je het niet? Ging Berlijn ook naar je zin, daar zijn ook camperplekken maar wel erg prijzig dan kun je als je keuze hebt bijna net zo goed een (goed)koop hotel/hostel kiezen. Wij betaalden bijna 50 euro voor plek incl stroom en honden. Was ook de laatste keer want op terugweg van reisje Berlijn/omgeving begin 2020 vloog onze camper in brand. Niets meer van over, gelukkig zelf ongedeerd. Ik dwz de rolstoel -kon net op tijd losgemaakt worden door mijn man. Helaas zijn hotels/huisjes eigenlijk geen optie voor ons, teveel hulpmiddelen nodig dus nu aan het kijken wat we nu moeten, camper zal het niet meer worden ws te duur. En qua reisbagage al het nodige weer moeten kopen, we hadden geen jassen, geen riemen/tuigen honden etc, dus januari was wel een koopmaand. Niet eens leuk als het “moet” dus ons jan lijst is hoog qua uitgaven,

  Like

  1. Jeetje, camper in brand, naar hoor!

   Ik mis de camper wel een beetje, zeker de ad hoc weggaanmomentjes zijn er nu niet meer bij. Maar het opent wel weer gewoon andere mogelijkheden waar ik anders niet zo snel voor zou kiezen, met de trein naar een Airbnb in Berlijn bijvoorbeeld.

   Geliked door 1 persoon

  2. Er zijn op het prachtige internet veel aangepaste huisjes te vinden en in Berlijn ben ik naar Hotel Mitmensch geweest, waar je veel voorzieningen kunt huren. Ook op de site van de Zonnebloem staan sinds kort veel aangepaste vakantiehuisjes met zorg in Nederland. Voor het buitenland: https://www.picturevakanties.nl/ en evt Buitengewoonreizen.nl Er is echt heel veel mogelijk, zeker als je zelf met de auto kunt reizen.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik zie nu je tips. Ik ken mittmensch wel, wie weet is dat nog iets. Verder valt het voor mij wel erg tegen hoor qua aangepaste huisjes. Ik heb helaas nogal specifieke zaken nodig en heb grote ligrolstoel. Gaat wat ver om dit alles hier op blog van ander te zetten. Maar toch bedankt.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.