Fak braaf.

Jarenlang had ik niet echt een plan of zo. En ook geen doel. Ik was wel ambitieus hoor, maar daar zat niet persé een doel achter. Die ambitie heeft meer te maken met dat ik niet het type persoon ben dat iets “een beetje” doet. Ik ben meer van het springen met mijn ogen dicht en dan maar kijken of ik blijf drijven. En omdat ik het al vaak geoefend heb kan ik behoorlijk goed drijven, sterker nog, als ik dan tóch in dat water lig dan ben ik niet echt zo’n dobbertype. Nope, ik ga dan maar even een vlinderslag oefenen of zo. Of zo ver mogelijk onder water zwemmen. En dat dus tig keer, tot ik het kan.

Zo ontwikkelde ik me in mijn studententijd van iemand met een bijbaantje in een klimhal tot één van de best presterende trainers van Nederland en de eerste vrouwelijke bondscoach, lang geleden. En ook toen ik bij toeval ging ondernemen, vond ik mezelf na een paar jaar terug in een kantoor met vijf teamruimtes, een printhok, stiltewerkkamer, eetkeuken, een club medewerkers, oproepkrachten en een omzet met gewoon té veel nullen.

Zonder dat ik dat ooit persé van plan was. Het gebeurde gewoon. Of zo. Kwestie van je best doen en met de wind mee varen.

Dat moet je dan dus soms weer terugdraaien omdat je erachter komt dat het klimaat van die omgeving je niet bevalt.

Nu ook met die financiële doelen. Ik heb me daar behoorlijk op geworpen en met succes. Binnen een paar jaar had ik mijn variabele èn vaste lasten behoorlijk gereduceerd waardoor ik maandelijks geld overhield, en dat jarenlang. Dat geld dat ik overhield is inmiddels fix voor me aan het werk. Zonder dat ik daar veel voor hoef te doen. Het wordt vanzelf meer en dan houd ik gewoon nog steeds iedere maand geld over.

Ik heb mijn leven nog nooit zo goed voor elkaar gehad als nu: een goede balans tussen werk en privé, een financiële buffer en een weekmenu, alles op een rijtje. Ik vind alleen dat ik die vrije tijd niet optimaal benut. En ik geloof dat ik er wel genoeg van begin te krijgen om mezelf complimentjes te geven omdat ik twintig euro minder aan de boodschappen uitgegeven heb. Bovendien: waar je mee omgaat word je mee besmet en ik betrap mezelf erop dat ik wel erg vaak aan het kijken ben wat de beurs doet. En dat terwijl het me steeds duidelijk wordt dat ik zoiemand niet wil zijn: iemand die naar cijfertjes staart in plaats van een avontuur beleeft.

Ik mis de adhoccerige weekendjes weg, met de SunnyBus. Gewoon de weg volgen en maar zien waar we komen.

Ik mis de spontane acties. Ik mis avontuur.

We hebben volgende week een paar dagen vrij en we blijven thuis. Want goedkoper.

En laatste bestelde ik wéér geen heerlijke sushi en als incentive voor mezelf maakte ik twintig euro over naar de spaarbuffer. Om het te vieren of zo. Want ik heb een verantwoord weekmenu, las u gisteren.

Fak dat.

Het is echter nog niet te laat om er wat van te maken, komend weekend – plus.

Misschien ga ik morgen maar eens effe een toffe tent kopen en voor komend weekend een plekje op een natuurkampeerterrein reserveren, bedacht ik me vanmorgen. Want vandaag ging niet in verband met veldwerkvoorbereiden en draaitabellen. En muziekles van Zonne, boodschappen, de kattenbak schoonmaken en de was doen. Dat soort dingen.

Maar morgen kan al helemaal niet want morgen moet ik een dingsboem programmeren, presentatie voorbereiden en ’s middags medewerkers inwerken – waaronder Mark – in gemeente AnderekantvanNederland. En voor vrijdag had ik bedacht dat pupseflupsproject af te ronden en was er nog die spoedaanvraag van de gemeente Driekwartiertjesrijden.

Ik geloof dat ik te veel moetens heb ik mijn leven. Dat ga ik maar eens even fixen. Volgende week.

Fak dit.

11 gedachten over “Fak braaf.

  1. Je blogs blijven me inspireren om anders over tijd, talent en geld te denken. Ik heb wel al wat sprongen gewaagd, wat vooral op avontuur en niet per se succes uitliep hahaha. Zullen we een weekje ruilen? 😉

    Geliked door 1 persoon

  2. Brrr – kamperen met deze temperaturen! Lekker hoor, maar wel koud! En als volwassene nog eens “Ik ben lekker stout (Annie M.G.) opzeggen: dat zouden we vaker moeten doen!!!

    Geliked door 1 persoon

  3. You go girl! Lastig, die balans tussen dingen zo goed mogelijk doen en daar plezier uit halen, en dingen moeten. Hoop dat jullie een fijn weekend tegemoet gaan!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.