Schoolvakantie en ZZP

Als het voorjaarsvakantie is en je kind dus thuis is, terwijl jij het Eigenlijk Best Druk hebt qua werk, dan is dat niet zo relaxed. Ik werkte daarom vooruit, vorige week, voor zover dat kon. En ik werkte sinds afgelopen zondag (Yep ik werk soms gewoon op zondag… Hel Ende Verdoemenisch!) zo weinig mogelijk overdag en zo veel mogelijk ’s avonds. En als Zonne onder de douche stond / haar knuffels rekenles gaf in haar kamer / een boekje las / blokfluit oefende / even buiten ging spelen tussen de buien door. Dat soort momenten.

Het voordeel van mijn werk is dat het meeste overleg gewoon via email gaat. Als er – zoals nu – veel opdrachten lopen die op een cruciaal punt zijn aangekomen, dan check ik ook op mijn vrije dagen drie keer per dag even mijn email en tik ik wat reacties. Dat is nu eenmaal hoe mijn werk is: men verwacht van mij soms snel actie. Bovendien zijn er deze week een aantal mensen voor mij aan het werk op locatie. Ook voor hen moet ik bereikbaar zijn.

Ondanks dat er in mijn achterhoofd wat werk-taken aan het zeuren waren en er ook wel wat mis dreigde te gaan, gingen we gewoon een middagje of een dagje weg. We deden ook wat leuke dingen met andere moeders en hun kinderen. De twee poesjes in Vaiana uit dit verhaal waren in de sneeuw – bij opanoma etcetera. Puur toeval. Echt. Maar wel even fijn (voor mij dan, want Zonne is een stuk veerkrachtiger dan haar moeder)…

En nu is het donderdag en zit ik in een hotelletje aan zee. Want vanmiddag laat en morgen in de ochtend heb ik meetings in een andere regio dan waar ik woon, dus ging Zonne uit logeren en Pippa ging mee. Ik voel me ondertussen een ontzettende zakenvrouw met een jasje, een overhemd en een nette bloeze in de hotelkamerkledingkast.

Maandag rond ik die éne opdracht af en de andere opdrachten komen dan in een rustiger vaarwater. Ik kijk ernaar uit.

Toch jammer dat de voorjaarsvakantie dan voorbij is. Dat gaan we in de meivakantie anders aanpakken.

Een gedachte over “Schoolvakantie en ZZP

Reacties zijn gesloten.