Tien kilo lichter door het lentedieet.

Gisteren is de maand maart begonnen en op deze eerste dagen van de maand voel ik me zeker tien kilo lichter dan in de maanden ervoor. De lente is wat mij betreft begonnen: er zijn krokussen te zien, de natuur is iedere dag een beetje groener dan de dag ervoor en wat daarnaast ook meehelpt is dat het inmiddels licht is wanneer de wekker afgaat. En ook tijdens de avondmaaltijd. De dagen kloppen weer voor mijn gevoel.

Het was best een hectische voorjaarsvakantie voor mij dit jaar en met weemoed heb ik teruggedacht aan de roadtrip die Zonne en ik drie jaar geleden maakten, met de Sunnybus. Ik miste het: de vrijheid van gewoon ergens naartoe omdat het kan, zonder plan, zonder haast. En ik mis ook de knusheid van de Sunnybus. Met het hoofd besef ik maar al te goed dat ik een goede keuze gemaakt heb om de Sunnybus te verkopen… ze kreeg immers steeds meer ouderdomskwaaltjes en ik ben geen techneut… maar hee… ik hield van dat busje….

Tot zover de weemoed. Want wat ik vooral niet moet vergeten, is de reden waaròm wij er een paar jaar geleden zo vaak op uit gingen met de Sunnybus. Dat was namelijk omdat ik ons vorige huis wilde ontlopen. Vanwege de geluidsoverlast van de buren, omdat ons uitzicht bestond uit stenen, omdat het altijd maar dan ook al-tijd donker was in huis. Omdat het buurtje niet leuk was. Omdat het een huis was waar ik me al zo lang niet thuis voelde.

Dat is nu helemaal anders: we wonen in OnsDorp en hier is het fijn. Volop bos om de hoek waar ik iedere dag mag lopen met Pippa. Een fijne club OnsDorpers waarmee ik een prettig contact heb opgebouwd. Er is geen reden om deze plek te ontlopen.

Ik heb het prima voor elkaar. Zelfs in de regen van de afgelopen dagen!

Wat nog meer goed nieuws is?

Ik rondde die éne opdracht eindelijk af, vandaag. Op mijn gemakkie. En die pittige haastopdracht is in iets rustiger vaarwater gekomen: de energiezuigende fase met de bijna dagelijks terugkerende brandjes die geblusd moeten worden sluit ik vandaag af. Met wederom een brandje, dat wel….
De meetings van eind vorige week hebben een prettig resultaat opgeleverd. En de schoolweek is weer begonnen voor Zonne, waardoor ik niet langer hoef te jongleren met mijn tijd. Ik heb dus gewoon vrij, vanavond, ik zit languit op de bank met de poes op schoot, Pippa relaxed op het vloerkleed. Theetje erbij.

Ja. Het is lente en morgen schijnt de zon. De komende periode ga ik u vervelen met kneuterige verhaaltjes over de tuin. Dan weet u dat alvast.

7 gedachten over “Tien kilo lichter door het lentedieet.

  1. Even een tegengeluid: de lente is nog niet begonnen 😉 helaas is het ochtends al licht, ja. Als avond mens vind ik dat vervelend. Ik word liever langzaam wakker in het schemerdonker. Dat gecombineerd met hooikoorts, maakt dat ik de lente niet meer fijn vindt. Vroeger was het mijn favoriete seizoen omdat ik dan jarig ben en vanwege de mooie bloempjes. Nu gaan we weer op naar de zomer met hele korte warme nachten en dus slaapgebrek 😟 ik verlang nu al naar de herfst 😜

    Like

  2. Fijn begin van de lente zo zeg! Wij merken het ook hoor, van dat niet meer per se weg “willen”. We hebben een fijn huis, straks hopelijk een fijne tuin waar we de zomers heerlijk kunnen doorbrengen ipv altijd maar weg “willen”

    Geliked door 1 persoon

  3. Je hóeft niet perse weg uit JouwDorp, maar het mag best af en toe. Misschien toch een keer een ZonnigBusje huren en er weer een week of wat op uit trekken? Natuurlijk tijdens jouw dochter’s schoolvakanties, daar zit je dan wel even aan vast, maar ach.

    Like

Reacties zijn gesloten.