Dividend, ’t blijft leuk.

Ik had me van harte voorgenomen om me minder bezig te houden met “GELD” en “BELEGGEN”. Dat lukt aardig. Zelfs nadat het chatkanaal over beleggen in de FIRE-slack even overstroomde en meerdere bloggers melding maakten van de correctie wegens zo’n virus, hield ik me bezig met dingen die voor mij veel belangrijker zijn. Kind, werk, hond, familie en vrienden, bijvoorbeeld.

Pas afgelopen maandag logde ik maar eens in via de app van mijn broker, ik zag dat het inderdaad een soort van uitverkoop was en kocht maar wat. In december 2018 deed ik dat ook al weleens, dat was toen best leuk. En vooralsnog lijkt maandag nog steeds best een prima koopmoment te zijn geweest. De aandelen waren in ieder geval goedkoper dan in de maanden ervoor. Mooi meegenomen dan toch.

En dan nog wat. Het lijstje met de verwachte dividenduitkeringen voor de komende periode is behoorlijk indrukwekkend. Zo uit het hoofd opgeteld komt er in de komende twee weken weer zo’n 75-85 euro/dollar aan en dan is de maand nog niet om.

In een grafiek zien mijn dividendinkomsten er zó uit….:

Q1 2020 blijft niet persé achter, hoor. Het kwartaal duurt gewoon nog een maand….

Het leuke van dividend vind ik dat de uitkeringen (meestal want ervaringen uit het verleden zijn geen garanties voor de toekomst) op regelmatige basis binnen blijven komen. Ook als er een correctie(-tje) plaatsvindt. Zo ook in februari. Ik ontving in de afgelopen maand 105 euro. Februari was ook in de voorgaande jaren voor mij geen topmaand, maar desondanks ontving ik voor de zevende maand op rij toch mooi meer dan 100 euro aan dividend. Ik verwacht in juni over de 200 euro heen te gaan (en dan tel ik de jaarlijkse uitkering via BrandNewDay niet mee, dat is pas écht een leuk bedrag…) en daarna toch wel echt 150 euro per maand aan dividend te ontvangen. Zonder er iets voor te doen.

Toch leuk.

6 gedachten over “Dividend, ’t blijft leuk.

  1. Ik doe het via DeGiro handmatig, dat vind ik ook wel leuk geloof ik. 🙂
   Bij deze bedragen gaat dat natuurlijk ook niet zo heel hard…

   (edit: het leeuwendeel van mijn beleggingen gaat automatisch, via BrandNewDay. Daar wordt het automatisch omgezet in beleggingen.)

   Like

Reacties zijn gesloten.