Avonturen in het magische bos

“We gaan naar buiten, met Pippa naar het bos, naar het magisch bos. Maar we gaan op een geheime missie, Zonne! Als je iemand ziet, ook al is het in de verte, wil je me dan waarschuwen? Met een geheim teken of een dierengeluid? Want niemand mag ons zien, niemand mag ons tegenkomen. Anderhalve tot twee meter is voor niet-hoestende mensen, wij willen helemaal niemand tegenkomen vandaag, oké?”

Nimfen, elfen en trollen

Zo begonnen wij Het Bosspel.

Zij was een bosnimf met takjes in het haar. Ik was haar beste vriendin en een half-elf. Ik had al bedacht dat ik de volgende keer ook even wat schmink moet meenemen. Als die volgende keer er komt…

In OnsBos naast OnsDorp komen we sowieso niet zoveel mensen tegen. Zeker niet zo veel als gisteren op sommige stranden en parken in Nederland. Maar soms zien we iemand. Mensen willen een praatje maken, ik vind dat vaak erg gezellig. Maar in de huidige tijden vind ik het niet verstandig, zeker niet omdat ik niet kan weten of wij ongewild bijdragen aan het verspreiden van dat virus dat de wereld in de greep heeft. Ondanks dat ik nog steeds niet denk dat onze hoestjes “ernstig zijn” en we eigenlijk alleen ’s morgens bij het opstaan kuchen, neem ik de richtlijnen serieus. Daarnaast heb ik een privé adviseur: een zus die dagelijks – ook in het weekend – werkt aan een vaccin en alles weet over het virus dat onze wereld treft.
We blijven thuis, voor Pippa is een uitlaatdienst geregeld, boodschappen worden onder strikte voorwaarden bezorgd. Wij blijven thuis op dat éne bos-uurtje na en tijdens dat éne uurtje wilde ik niemand tegenkomen. Ook niet als de afstand anderhalve meter of zelfs meer dan vijf meter is.

Geheime tekens in het magische bos

Tijdens dat ene uurtje gingen we van de paden af. We beleefden avonturen. We vonden huizen van elfen, trollen en nimfen. We bouwden een geheime hut. We zagen geheime tekens die alleen wij begrijpen en waar de gewone mensen aan voorbij lopen. We doken weg achter bosjes wanneer we in de verte mensen zagen. Pippa rende gezellig tussen ons beide heen en weer, ze is onze trouwe onderdaan die de geheime informatie nooit zal doorvertellen.

“Mama, ik vind het niet leuk dat ik mijn vriendinnetjes niet kan zien, dat ik niet naar school kan en niet naar muziekles en trainingen en niet buiten spelen op het pleintje. Maar ik vind het wel heel leuk dat we samen zoveel avonturen beleven nu!”.

Herinneringen maken, dat kan dus echt op heel veel verschillende manieren….

6 gedachten over “Avonturen in het magische bos

  1. Briljant idee!
    Dochter van 6 en ik wandelden vanmorgen om 7.15 door onze stad. We kwamen niemand tegen. Blijkbaar ook een veilig tijdstip op zondagochtend.
    (Hoewel uitslapen ook best lekker was geweest.)

    Op jullie manier kan ik misschien ook met haar veilig naar het bos!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.