17 gedachten over ““Van corona raak ik helemaal in de war”

  1. Dat is ook de reden dat ik mijn “voorleeskinderen” (vrijwilligerswerk voor kinderen met taalachterstand + ouders die weinig NL kunnen) nu nog steeds zie. Op de speelplaats, met 1,5 m afstand, maar wel een paar keer per week. Hardloopwedstrijdjes doen (mama weet niet hoe buitenspelen gestimuleerd kan worden), voorlezen. Me laten voorlezen (want ze kunnen het zelf steeds beter en mama is geen complimentgever) en rekensomspelletjes doen (mama heeft in haar eigen land universiteit gedaan, maar kan net aan het schoolschema geven. Geen variaties, aanvullingen of spelletjes met de stof).
   En ik vind het inderdaad hartverscheurend hoe blij de kids zijn om me te zien (en om buiten te zijn).
   Wel fijn dat ik dit kan doen, dan voelt het Coronaleven ook iets minder machteloos, want ik zie daar de verschillen tussen hoog- en laagopgeleid in zoveel details die (niet) lopen.

   Geliked door 2 people

 1. Ja, de impact op kinderen, daar wordt nog weinig over gezegd. Maar die is enorm, denk ik… Ineens een ziekte waar iedereen zo bang voor is dat de hele wereld anders gaan leven. De veilige basis en het normale ritme vallen totaal weg. Iedereen raakt ervan in de war, en het moet voor die kids ook echt raar zijn om alle volwassenen (die toch in principe alles weten) zo te zien worstelen met deze nieuwe werkelijkheid…

  Geliked door 1 persoon

  1. … en dan mag Zonne nog van geluk spreken, eerlijk gezegd. Géén leerachterstand, een moeder die het (meestal) prima vindt om haar even te coachen, een laptop van school om op te werken, een betrokken juf, geen ruziënde ouders of erger, een eigen kamer, een speeltuintje voor het huis waar ze met dat éne vriendinnetje mag spelen, géén familie of goede bekende die voor zijn of haar leven aan het vechten is op een IC, een dak boven haar hoofd, geen armoede, zelfs geen financiële zorgen in het gezin enzovoorts.

   Maar dan nog blijkt uit haar dagboek (die ik overigens met goedvinden gedeeld heb) dat het behoorlijk wat impact heeft.

   Geliked door 1 persoon

   1. Dat vind ik ook allemaal. Maar je kan altijd wel ergere situaties bedenken 😉 en juist goed dat je er aandacht aan besteed dat het gewoon ingewikkeld en moeilijk is, ook voor kinderen. Ook voor kinderen die in principe meestal ‘wind mee’ hebben. Dus: dank voor het delen! Ook aan Zonne 🙂

    Like

   2. En of. Het is mijn kind En ik gun haar zo veel mogelijk geluk. Dit fragment uit haar dagboek met die tekening erbij liet mijn hart echt wel even samenknijpen…

    Like

 2. Hier vinden de kinderen de Corona ook niet leuk.

  Vooral de vriendjes en vriendinnetjes worden gemist.

  Haha en die extra klusjes vinden ze hier ook niet altijd leuk, maar zijn wel leerzaam voor ze. Ik heb nog nooit zoveel met de kinderen gekookt, gebakken, gepoetst en getuinierd 😁

  Sterkte voor jullie!!!

  Geliked door 1 persoon

Wat vind jij daarvan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s