Project bevrijd de goudvis: leuke plannen maken

Het is best bijzonder om te bemerken hoe het uitzicht op een verandering energie kan geven. En die verandering die komt er: na morgen wordt er voorlopig even geen thuisonderwijs gegeven omdat Zonne dan twee weken meivakantie heeft en na die meivakantie zal ze weer zo nu en dan naar school gaan. Van school kreeg ik een bericht dat het team overlegt over hoe het naar school gaan eruit zal gaan zien. Dat wacht ik dus maar even af.

Wat ik het meeste miste in de afgelopen 42 dagen (en nog steeds eigenlijk) is het maken van plannen. Dat hoeven niet eens zulke grote plannen te zijn, overigens.. Omdat ik vanwege het thuisonderwijs chronisch achterliep in de uitvoering van mijn werktaken en daardoor ook in het weekend werkte, leken de dagen zich als een eindeloze rij aaneen te rijgen. Het was een goudvisleven-periode: een saai leven waarin iedere dag hetzelfde rondje gezwommen werd.
Een paar dagen voor Pasen, toen mijn hoestbuien ook eindelijk afnamen en ik weer bij daglicht buiten durfde te komen, besloot ik dat dat anders moest. In de weekenden gingen we leuke dingen doen. Ook op andere punten zorg ik er sindsdien voor dat de weekend-dagen er anders uit zouden zien: het dagelijkse ontbijt en de lunch zien er anders uit, bijvoorbeeld, en daarnaast doen we op zaterdag samen wat huishoudelijke klusjes terwijl we op zondag juist “wat leuks” gaan doen.

Buitendingen doen

Toch vind ik het plannen van leuke activiteiten in coronatijd best lastig want ik neem het “blijf thuis” en “houd afstand” toch echt wel serieus. Bezoek aan vrienden, familie of bekenden is bijvoorbeeld uitgesloten: Zonne en ik zijn de komende weken echt nog op elkaar aangewezen. Ondanks dat kamperen helaas geen optie is wil ik toch zo veel mogelijk genieten van het mooie weer. Ik had al bedacht dat we een keertje in de buurt konden gaan geocachen, ook kunnen we een fietstocht maken en een picknickmand meenemen. Een speurtocht staat ook op mijn lijstje, net als samen skeeleren. We gaan ook een keertje een kampvuurtje maken, marshmellows roosteren en vervolgens buiten in de tuin slapen. Samen zijn we inmiddels ook aan de slag gegaan met het ontwerpen van poppenkleertjes dus ik voorzie een modedagje. Daarnaast overweeg ik om een dagje samen aan haar kamertje te gaan “werken” met een pot verf en een boormachine.

Heeft u misschien nog leuke ideeën?

12 gedachten over “Project bevrijd de goudvis: leuke plannen maken

 1. Heb je een naaimachine? Mijn zevenjarige vindt dit geweldig. Kussensloop maken van kleding die niet meer past. Vlaggenlijn, tasjes, dekentje voor de pop etc. Als je dan ook nog textielverf kunt scoren dan is het helemaal feest.

  Geliked door 1 persoon

 2. Zoek eens op “Lekker Samen Klooien van Astrid Poot”.
  Download de poster. Ideeën genoeg daarop. Ook heel goed te combineren met slaapkamer,verf en boormachine.

  Geliked door 1 persoon

 3. Een moestuintje maken/voorbereiden? Binnenkort komen er wel weer zaden en moestuingrond in de supermarkt, dus dan kun je dat meenemen als je boodschappen doet. Ja, ik weet dat tuincentra open zijn, maar meer winkels bezoeken is ook meer risico lopen.

  Like

 4. Campings zijn wel open in veel provincies maar het sanitair niet. Maar er zijn ook nogal wat campings met privë sanitair, en dat is qua prijs ook best te doen. Weet niet of je ook tent oid hebt, dat lijkt mij wel wat voor jullie maar dat weet ik natuurlijk niet zeker. Wij gaan in mei voor enkele dagen onze “nieuwe” aangepaste caravan uittesten op camping Graafschap bij Hummelo. Dus mocht je toch nog nacht(jes) weg willen komende tijd, kun je daar ook nog over nadenken. In ieder geval goed idee om toch plannen te maken, anders wordt het wel heel saai.

  Geliked door 1 persoon

 5. Een dag/weekend ‘Italië’ ‘Frankrijk’ ‘Spanje’. Eten (op ‘buitenlandse’ tijdstippen), muziek, film, snacks, drinken, een paar woorden, youtubewandeling door een kerk of museum, kamernamen in het buitenlands….. Dit kan grotendeels door Zonne voorbereid worden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Goed plan om een onderscheid te maken tussen weekeinde en vrije tijd. Hieronder nog wat dingetjes waar ik aan dacht. Misschien zit er iets voor je bij.

   Een schatkaart maken, daadwerkelijk iets begraven en de schatkaart bij een ander kind in de bus doen

   Speeltuintjestocht (op een tijd dat het rustig is…)

   Hutten bouwen

   Vlieger maken van afvalmateriaal en dan vliegeren (of met een gekochte vlieger kan ook)

   Samen bakken / koken / popcorn bakken.

   Een raamtekening maken

   Knuffelbeesten verstoppen in de tuin en ze dan zoeken

   Knutselen

   Geliked door 1 persoon

 6. Plannen maken en mijmeren over de toekomst horen bij je geluksgevoel. Het spreekwoord ‘de weg naar de hemel is mooier dan de hemel zelf’ bevat veel waarheid. Ook wij maken weer leuke plannen voor straks. Daar worden we nu al blij van.

  Geliked door 1 persoon

Wat vind jij daarvan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s