Coronaleven dag 49: thuis in de meivakantie

rijkdom

Nadat ik – zoals ik hier beschreef – een tijdlang hardliep door drijfzand en veel energie kwijt raakte terwijl ik nauwelijks vooruit kwam, heb ik in de afgelopen weken toch wel een aanvaardbare balans gevonden in dit coronaleven. Inmiddels is het meivakantie en de taak van thuisonderwijs is dus weggevallen. Zonne is er echter nog steeds. Iedere dag, ieder uur, ieder kwartier. Nog steeds is ze aangenaam gezelschap maar toch raak ik zo nu en dan overprikkeld door haar beweeglijkheid, haar geklets en gezang. Ik heb dus besloten om een werkplek voor mezelf in te richten op zolder. Die noodzaak was er nooit: ik werkte immers op de dagdelen dat zij naar school was en eventueel ’s avonds. Maar in deze nieuwe werkelijkheid is de behoefte aan af en toe alleenzijn toch gekomen.

Krant

Ik was wel erg veel aan het lamballen in die derde en vierde coronaweek en dat voelde helemaal niet fijn. Ook dat is veranderd. Ik nam een abonnement op een krant: doordeweeks de digitale variant en ’s zaterdags een echte ouderwetse papieren versie waar ik dan twee dagen lang zoet mee ben. Tegenwoordig ben ik niet meer van de éne website naar de andere aan het springen en scrollen – ondertussen te lang dwalend op diverse sociale media. Ik lees gewoon de krant met een muziekje aan en een koffie erbij. Heerlijk… had ik veel eerder moeten doen…

Boeken

Wat ook al zo fijn is: de plaatselijke bibliotheek is weliswaar nog steeds gesloten, maar biedt sinds vorige week de mogelijkheid om een “verrassingspakket” te bestellen. Nu gaven ze eerder al wel de mogelijkheid om e-boeken en andere digitale shizzle te lenen maar daar ben ik dus niet zo van. Ik vind tweeëneenhalf uur schermtijd per dag voor een achtjarige – vanwege al dat digitale schoolwerk – wel even genoeg. Wij waren dus erg blij met deze nieuwe toegang tot leesvoer. Voor Zonne kon ik alleen de leeftijd doorgeven maar de medewerker had in de database gezien welke boeken haar favoriet zijn.

We kunnen dus weer lezen. Ook al zo fijn.

Huis

Kamperen zit er deze twee schoolvrije weken niet in en ik bedacht me dat het dus een goed moment zou zijn om weer eens opnieuw blij te zijn met ons huis. Het waarderen van de omgeving gaat als vanzelf: iedere hondenwandeling in ons bos blijft een feestje. Maar in die wat letharische coronaweken zat ik toch wel (te) vaak als een bankaardappel voor me uit te staren en de huishoudelijke klussen waren wat blijven liggen.

Dan kijk je vervolgens om je heen en dan zie je alleen maar klussen: een vloer die vuil is; rommeltjes op de tafel; te veel lege flessen (de alcoholvrije versie…) in het hoekje op de aanrecht en iets te veel onkruid tussen de tegels.

Wij doen dus een grote schoonmaakronde. Vorige week zijn we samen begonnen: alle kasten en lades doorgelopen en uitgeveegd, vloeren gezogen en goed gedweild. Wanneer je niet veel troep hebt is dat gelukkig zó gebeurd. Keuken, huiskamer, hal, toilet, trap naar zolder, slaapkamers, kleding. De wintergarderobe is nagezocht en alles wat te klein of te stuk is, ligt op zolder te wachten op een bezoekje aan de kringloop.

En ik heb een werkplek. Op zolder. Ook fijn.

9 gedachten over “Coronaleven dag 49: thuis in de meivakantie

  1. Nu.nl is voor mij al een stap te ver. Voordat je het weet zit je dan toch weer ook even op nos.nl en nog drie andere sites te kijken. Nee ik houd het bij de “echte” krant. En dan liefst de achtergronden en zo….

    Like

  2. Oh ja, die schoonmaak, ben bang dat ik daar ook wel aan ga beginnen als het wat rustiger wordt. Maar pffffft, ik houd er zo niet van!
    Ik mijd coronanieuws heel erg moet ik zeggen. Ook alleen de (digitale) krant en nu.nl. Al die talkshows die nergens anders meer over gaan, ik ben ze zo beu.

    Geliked door 1 persoon

Wat vind jij daarvan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s