Op kamers in eigen huis

Gisteren repareerde ik het lekkende wastafeltje op zolder. Deze was blijkbaar al lek voordat wij er überhaupt gingen wonen maar als je zo’n kraan nooit gebruikt dan merk je dat dus niet. Een ongebruikt wastafeltje is echter een garantie voor een onfrisse p#tlucht en toen ik dacht dat probleem op te lossen door er even wat water doorheen te laten lopen, kwam ik erachter dat dat water er aan de onderkant weer net zo hard uit kwam.

Ik stelde de reparatie maar een week uit. Meestal waag ik dan wel een poging maar wanneer ik erachter kom dat het niet lukt om de manier die ik gedachten had kan het wel een maand of twee tot tweehonderd duren tot de volgende poging.Maar deze keer was de eerste keer succesvol. Ik had geen “nieuwe onderdelen” nodig, het bleek een kwestie van aandraaien met de waterpomptang te zijn en aldus geschiedde.

Mijn zolder is ingericht en bewoonbaar en vandaag werk ik er tot een uur of twee terwijl de rest van mijn gezin twee verdiepingen lager blijft. Ik merk nu pas hoeveel afleiding er eigenlijk was toen ik nog gewoon beneden in de woonkamer aan de eettafel zat te werken. Hier geen Pippa die me een bal komt brengen, geen Minoes die het aanrecht afstruint op zoek naar één of ander kommetje dat ze kan aflikken. En ook geen Zonne met “mama kijk dan!” of “mag ik iets lekkers?”

Het voelt een beetje als vroeger, toen ik net op kamers was. Als puber werd ik namelijk geacht om mijn huiswerk samen met mijn twee zusjes en broertje aan de eettafel te maken zodat we goed in de gaten gehouden konden worden. Dat was altijd vechten om de vierkante centimeter en ergernissen vanwege getik, gesnotter of gewiebel van degene die naast of tegenover me zat. Ik kan me nog goed herinneren hoe dat voelde, mijn eerste eigen studentenkamer. Eindelijk een plekje waar ik ongestoord 100% mezelf kon zijn.

Om dat te vieren brand ik wierook en luister ik naar Clannad. Net als vroeger, toen ik 18 jaar oud was, ik drink er alleen geen thee maar koffie bij.

En ik denk dat ik zodadelijk maar eens even ga dansen op REM, Nirvana, Red Hot Chili Peppers of Guns N’ Roses.

6 gedachten over “Op kamers in eigen huis

  1. Goed geregeld dat je het nu meteen kon oplossen. Enne… Clannad? Je weet dat ze volgend jaar Nederland aandoen? Zou eigenlijk april zijn, maar door corona verplaatst naar volgend jaar. Dat wordt hun afscheidstour dus waarschijnlijk laatste kans op live.

    Geliked door 1 persoon

  2. elk sifon werkt als een afsluiter voor putluchten. in warmere tijden droogt zo’n afvoerputje op en is de afsluiter weg. vul spaarzaam gebruikte sifons met wasverzachter. dat ruikt altijd lekker en verdampt minder snel.

    Like

Wat vind jij daarvan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s