Corona: dag 92

Deze week zijn de scholen weer 100% open en dat is toch echt wel dé maatregel die mij persoonlijk het meeste beïnvloedt sinds de scholen alweer 92 dagen geleden sloten.

Ik keek ernaar uit, naar deze week. Ondanks alle flexibiliteit die ik mezelf heb toegestaan en die ik ook gevraagd en gekregen heb van mijn opdrachtgevers, was het voor mij als zelfstandige moeder zonder partner af en toe best pittig om werk en gezin goed te combineren. Ik was er aan toe om op voor mij normale tijden te werken onder normale omstandigheden: thuis, met al dan niet een muziekje aan.

Dat ik toe was aan een “normale werkweek” lag overigens niet aan Zonne, want jeetje wat is dat toch een geweldig kind om het leven mee te delen!

De afgelopen periode kenmerkt zich als volgt:

 • Vaak afgeleid en daardoor niet aan nadenkwerk toe komen en het bij voorbaat maar helemaal opgeven om nutteloze dingen te gaan doen…
 • Een kind kan de was doen. Letterlijk. En ophangen. Afhalen. Opvouwen. Opruimen. Dus dat is een blijvertje waar we beide veel plezier aan beleven. Of in ieder grval tot de puberteit.
 • Een bos om de hoek is sowieso al fantastisch, maar tijdens een pandemie onbetaalbaar.
 • Ik heb een lief, geduldig, slim, prachtig, geweldig en inspirerend kind.
 • De juf van mijn dochter is goud waard.
 • WIFI in het hele huis is toch wel heel erg handig.
 • Ik dacht dat ik geen werkplek op zolder nodig had. Want keukentafel. Boy was I wrong! Ook op dagen dat Zonne niet thuis is vind ik het af en toe heel fijn om boven te gaan zitten. Daar heb ik toch een andere concentratie.
 • Wat hebben we toch geboft tijdens die lockdown dat we niet in een ander land wonen en nog relatief veel vrijheden hadden. We konden zelfs gaan shoppen om kleding of snuisterijen. Niet dat ik dat gedaan had. Maar het kon wel.
 • Ik heb nog meer hekel aan boodschappen doen gekregen.
 • Wat hebben we toch geboft tijdens die lockdown dat we lekker weer hadden!
 • Sommige sociale gewoonten en contacten heb ik niet gemist en voor mij hoeven die niet meer terug te komen.
 • Zonne kan inmiddels zelfstandig de hond uitlaten en vindt dat heel gewoon.
 • Zo’n mondkapje is knap benauwd, weet ik inmiddels.
 • Ik vind het gevoel de mogelijkheid te hebben om er een dagje op uit te gaan toch wel erg fijn, ik heb dat best gemist. Ik heb de Sunnybus gemist. Ik kijk uit naar een nachtje op de bonnefooi weg met een tentje in de bagagebak.in de afgelopen drie maanden heb ik welgeteld één keer getankt.
 • Voor mij mag die bezorgservice van de betere restaurants altijd blijven. Ik houd niet zo van uit eten gaan. Het duurt me vaak te lang. Maar een lekkere maaltijd die een professioneel iemand voor jou gekookt heeft is wel echt heel fijn, zo nu en dan. En verder heb ik de horeca niet gemist. Dat is voor iedereen anders, dat snap ik.
 • We gaan komend weekend met plezier weer naar een museum.
 • Videobellen is best lastig, maar laat mij maar videobellen in plaats van dat ik een halve dag reistijd kwijt ben voor een overleg dat maar matig interessant is. Scheelt ook “werk-outfits” onder de gordel èn milieuvervuiling / benzinekosten.

Nou, zoiets dus. En verder verwacht ik dat we weer een keertje opnieuw in een min-of-meer lockdown gaan. Maar hopelijk duurt dat nog even.

10 gedachten over “Corona: dag 92

 1. Leuk lijstje. Ik herken er best veel van – oké we hebben geen hond, haha.
  Moest zeggen dat het afscheid van oma met maar heel weinig mensen het moeilijkste was. Maar er zaten zeker ook genoeg positieve kanten aan:
  – topchefs aan je deur
  – echt samen thuis
  – files? wat zijn dat?
  – ieder z’n werkruimte/keukentafel/kinderen/huisdieren zien 🙂
  enz

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik moet zeggen dat ik het ook allemaal niet tegen vind vallen hoe het hier gaat. Fijn dat het bij jullie ook zo goed verlopen is. Wat de toekomst brengt, ik weet het niet, ik hoop in ieder geval geen pandemie meer waar ik woon.

  Geliked door 1 persoon

 3. Zonne is echt een ‘zonnetje’ in huis, volgens mij. Ook ik heb de lockdown overwegend positief ervaren hoewel het filmhuis bezoek dinsdag jl. erg leuk was. Vandaag ‘n bezoek gebracht aan een prachtige tentoonstelling (schilderijen van Jannes de Vries) in het coronaproof Veenkoloniaalmuseum in Veendam.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat een mooie samenvatting en wat een leuke ode aan je kind. Ik heb helaas ook al anders gelezen. Denk dat je er heel positief doorheen bent gekomen. Ik ben inmiddels in het Oorlogsmuseum in Overloon (Brabant) geweest lekker groot en helemaal coronaproef.

  Geliked door 1 persoon

Wat vind jij daarvan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s