Elkaar niet missen is ook liefde

Die met de paarse trui…. dat is ze…

Ik was te vroeg. Door de medewerkers werd ik naar wat tafels gedirigeerd waar de koffie klaar stond. Ik had nét geen goed uitzicht op de groep kinderen maar ik hoorde ze wel. Tussen de struiken door zag ik ze heen en weer rennen en spelen. De vrolijkheid spatte eraf.

Ter afsluiting van het weekje zomerkamp schreven alle kinderen hun namen op het t-shirt dat ze aan het begin van de week gekregen hadden. Vervolgens mochten ze ook nog hun naam op het spandoek schrijven met daarop de naam van het kamp. En dáár kon ik haar wèl zien. Eén van de kleinsten van de groep maar volledig in haar element. Kletsend, stoeiend, plagend, huppelend.

Als je een kind krijgt dan verander je daarna regelmatig in een weekdier en ja hoor, dit was zo’n momemt, daar ging ik. Met tranen in mijn ogen keek ik toe naar hoe mooi, hoe lief, hoe levendig en hoe stoer ze was.

Ze gingen nog even op de foto met de hele groep en vervolgens kregen ze een toespraak.

Toen zag ze mij en stralend rende ze naar me toe. Wij hadden elkaar niet gemist gedurende die week, maar wat waren we blij om elkaar weer te zien en te knuffelen. Mijn hart knalde uit elkaar.

Op weg naar huis hing ze scheef op haar stoel, naast me, als een aapje tegen me aan. “Ik vind je lief, mama” bleef ze maar zeggen.

Ik haar ook. Ik haar ook.

10 gedachten over “Elkaar niet missen is ook liefde

Wat vind jij daarvan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s