Op de camping op afstand.

De alleenstaande ouder vakantie van vorig jaar was goed bevallen dis dit jaar doen we dat weer. In dit coronajaar wilde ik echter wel in de buurt blijven, dus het werd de Ardennen. Aan de goede kant van België, dus.

Een aangepast programma, dat wel. Ik vind dat prima. Je kunt je druk maken om “wat niet kan” in dit coronajaar, je kunt zelfs vinden dat je “recht hebt” om je leven te leven zoals vorig jaar. Maar persoonlijk ben ik vooral heel erg blij om wat wèl kan. Op vakantie dus. Met behoud van afstand.

Ik schoof dus niet aan, aan die lawaaiige en (vast ook) gezellige tafel. Wij zaten met vijf mensen om een hele grote tafel heen. En inmiddels zit ik gewoon vóór mijn tent. Op deze camping is het namelijk helemaal niet erg als je “In je eentje” voor je tent zit. Mijn bijv tegenover me zit ook in haar eentje en mijn buurman op rechts ook.

Wij hebben trouwens wel de beste plek. Op het hoekje. Vlakbij het riviertje. Ver weg van het terras met de lawaaiige ouders. Dikke prima. Deze moeder is allang niet meer van de grote groepen.

Zonne is al meteen dik bevriend met de buurjongen van negen. Ik vond ze daarstraks met zijn tweetjes – heel schattig – naast elkaar aan het water. Zonne is blijkbaar ook niet van de grote groepen.

Ik heb best getwijfeld over of ik wel zou gaan, dit jaar. Gisteren nog. Maar toch…. ik ben blij dat ik er ben. Thuis is fijn maar even weg ook. Even onder de mensen. In kleine groepjes dan.

En op afstand.

Ik houd eigenlijk wel van die afstandregels.

11 gedachten over “Op de camping op afstand.

 1. Je slaat de spijker op de kop, je mag blij zijn dat je op vakantie kan. En als ik zo lees ben je heerlijk nuchter en verstandig bezig. Groepen ben ik al langere tijd minder aan het waarderen er is zo respect neit meer voor ouderen, niet meer voor spullen van een ander. Fijne vakantie!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik vind dit een geweldige alinea → Een aangepast programma, dat wel. Ik vind dat prima. Je kunt je druk maken om “wat niet kan” in dit coronajaar, je kunt zelfs vinden dat je “recht hebt” om je leven te leven zoals vorig jaar. Maar persoonlijk ben ik vooral heel erg blij om wat wèl kan. Op vakantie dus. Met behoud van afstand.

  Geniet ze!

  Geliked door 1 persoon

 3. Klinkt als fijne plek en gelukkig zijn er nog heel veel verstandige mensen die niet in angst maar continue thuisblijven, maar ook niet roepen dat alles onzin is qua afstand houden. Wij willen graag binnenkort ook weer op pad maar gezien mijn hoge risico kan dat alleen als ik niet teveel mensen “kiezen” voor niet mee willen doen met afstand houden. Ik hoop dat je fijne dagen hebt, lekker in de buitenlucht!

  Geliked door 1 persoon

  1. Waarom “in angst maar continu thuisblijven”? Ik vind het alleen maar heel erg verstandig om thuis te blijven, zeker als je een hoog risico hebt zoals jij zelf aangeeft. Ik heb al veel (ernstige) longontstekingen overleefd, maar weet dat ik niet kan worden behandeld omdat ik bepaalde ingrediënten van medicatie niet verdraag, simpel gezegd, als het Corona-virus mij flink te pakken krijgt, moet mijn lijf zichzelf zien te herstellen. Op mijn werk heb ik dagelijks te maken met honderden klanten, waarvan helaas een heel groot gedeelte ervoor “kiest” geen afstand te houden. Daarom kies ik ervoor in mijn vrije tijd thuis te blijven.
   Ik wens Zonne en haar mama een hele fijne vakantie, klinkt goed waar jullie zijn!

   Geliked door 1 persoon

Wat vind jij daarvan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s