Maandagochtend

Het is maandagochtend. De vakantie is voorbij. Voor mij althans, want Zonne begint volgende week pas weer. In groep zes. De tijd vliegt.

Ik vind het ook wel weer lekker, de structuur van alledag. Ik kijk terug op een pandemiezomer waarin we meer thuis bleven dan gewoonlijk. De eerste zomer in jaren, ook, waarin we zonder Sunny op vakantie gingen. Een zomer met geboekte vakanties op campings met heggen. Niet helemaal mijn ding, dus.

Zo’n tent is best luxe, vooral zo’n huurtent zoals we afgelopen week bewoonden: met koelkast die het altijd doet, bedden, een kast , fornuis met vier pitten en heel veel ruimte. Maar als ik mocht kiezen woonde ik toch liever in een campertje….

Toch… vooral de afgelopen week was helemaal prima: leuke mensen ontmoet op een fijne camping. Zonne was niet weg te slaan uit het riviertje en had verschillende vriendjes en vriendinnen gemaakt. We gingen naar een klimbos en we maakten een kajaktoertje. We barbecueden met de buren en bezochten een museum. Ik had ’s avonds voldoende aanspraak en gezelligheid, helemaal fijn. En dat zonder me te mengen in het luidruchtige feestgedruis van veel andere ouders die iedere avond een apres-ski sfeertje creëerden op het terras. Wij, mijn buren en ik, hielden het kleinschaliger; een spelletje of een goed gesprek met een wijntje erbij op anderhalve meter afstand.

Dat campertje komt wel weer als Zonne niet langer met haar moeder mee wil op vakantie, over een jaar of tien en als ik geluk heb kan ik tegen die tijd veel vaker en langer weg. Voor nu was dit prima. Ook dat we vervolgens binnen een paar uurtjes weer thuis waren en dus niet een hele dag (of meer) onderweg waren, was fijn.

Ik kwam zaterdagmiddag thuis. Zonne logeert nog even bij opanoma, daar kwamen we immers langs op weg naar huis.

Alles goed, alles wel. Alleen de aardschakelaar was uitgevallen dus de koelkast en diepvries zijn nu helemaal ijsvrij en schoon en ik haalde gisteren net iets meer boodschappen dan verwacht. Ik hoef voorlopig niet naar de houdbaarheidsdatum te kijken.

De vakantiewasjes zijn gedaan en gezien de zomerse temperaturen droogde het goed en liggen de handdoeken en de onderbroeken alweer opgevouwen in de kast. Het is zelfs een stukje koeler in huis, sinds de regenbui van gisteravond.

Ik ben er klaar voor, voor het dagelijkse leven. Ik hoop dat de pandemie even geen roet in het eten gooit en de musea, scholen, sportscholen en andere organisaties nog even “gewoon” open blijven.

En oh ja. Zo’n mondkapjesverplichting… ik ben extra blij dat we die in Nederland nog even niet hebben. Een week ervaring met zo’n ding op mijn snoet vond ik wel even genoeg.

2 gedachten over “Maandagochtend

  1. Klinkt lekker ontspannen! Hopelijk blijven wij hier in Denemarken ook nog even van de mondkapjesplicht verschoond… in het openbaar vervoer moet het al wel, maar daar maken we geen gebruik van. Ik vind het zorgelijk, zoals deze dingen ons opgedrongen worden….

    Geliked door 1 persoon

Wat vind jij daarvan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s