Nooit zonder uw valies met dromen….

“Bestijg de trein nooit zonder uw valies met dromen”, Jan van Nijlen, 1934.

Ondanks dat ik besefte – en nog steeds – dat we blij moeten zijn dat we ondanks een pandemie toch nog heel veel bewegingsruimte hebben, vond ik de beperkingen díe er waren toch af en toe wel lastig, deze zomer. Ook omdat ik bovendien vakantiebudget “over hield” heb ik besloten om in de komende tijd veel uitjes te plannen in het weekend.

Dus hebben we vorig weekend met familie een rondvaart gemaakt in de pannenkoekenboot nadat we eerst uit een kamer ontsnapt waren en verdwaalden we een dag later in een maisdoolhof, tot de verkoudheid van Zonne toesloeg.

En gisteren gingen we naar het spoorwegmuseum in Utrecht. Wát een leuke verrassing!

Station Maliebaan

Dit museum wordt regelmatig genoemd op websites als “leuk met kinderen – tip”. Ik zette het museum dus toch maar op de shortlist en halverwege de week, toen bleek dat het verkoudheidje van Zonne niet zo hardnekkig was, maakte ik een keuze uit de lijst. Het spoorwegmuseum dus. Nou heb ik persoonlijk niet zoveel met treinen – en Zonne ook niet. Ik kon me er dus niet zo heel veel bij voorstellen. Ik dacht aan een zootje ouwe treinen en daarnaast misschien een heleboel miniaturen, aangezien er hele volksstammen (jong oud, man en vrouw) zijn die het leuk vinden om met treintjes te spelen. Maar ach… we hebben een museumjaarkaart en als je dan ook nog boterhammen meeneemt dan ben je alleen wat geld kwijt aan de reis.

Het museum is gevestigd in het Maliebaanstation, deze is nu alleen nog in gebruik voor een pendeltrein. Het station is een 19e eeuws rijksmonument in neo-classisistische stijl met veel mooie nostalgische kenmerken. Er is veel te ontdekken, zelfs in de valiezen die er staan. Ook is er een koninklijke wachtkamer te zien die ooit Den Haag heeft gezeten maar hier opnieuw opgebouwd is. Op het perron staan koninklijke treinen. En pas als je die bezocht hebt kom je bij de officiële ingang van het museum. Dan heb je dus al een hoop kunnen zien!

Ook in het museum is veel te zien en te beleven. Er zijn heuse (spannende, ook voor volwassenen!) attracties en… tja… ik houd wel van die nostalgische sfeer.

Wij waren enthousiast, kijk zelf maar!

Jammer van dat bord met “ontdek het museum”…. want dat er veel te ontdekken valt, daar kun je niet omheen.

5 gedachten over “Nooit zonder uw valies met dromen….

Wat vind jij daarvan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s