Een twaalfurige werkweek

De afgelopen weken werkte ik op 12 uur, verdeeld over drie ochtenden. En één keer op een avond maar dat was omdat ik iets was vergeten en dat moest wel af. Verder deed ik wat aan achterstallige administratie want er moest nog een IB-aangifte gedaan worden. Qua werk ruimde ik mijn mappenstructuur op, ging een keer lunchen op afstand en stuurde wat mailtjes. Kletste over wat werkgerelateerde onderwerpen Linkedin.

En verder had ik veel vrijetijd en dat beviel me heel goed. Ik las boeken en volgde wat politieke debatten en sinds een week of twee wandel ik twee uur per dag met Pippa. Dat is toch 14 uur per week en met twee trainingssessies per week erbij sport ik meer dan dat ik werk. Heerlijk! Ik heb de laatste weken ook lekker aangerommeld in mijn tuin en dat was ook wel nodig, want in de eerste acht maanden van het jaar heb ik die tuin fiks verwaarloosd terwijl ik er vorig jaar nou juist zoveel plezier van had.

Het is weleens eerder voorgekomen, zo’n periode met weinig opdrachten. Toen werd ik daar toch wel erg onrustig van waardoor ik eigenlijk niet voldoende genoot en het is fijn om te merken dat dat nu anders is. Dat verschil tussen de onrust toen en het genieten van nu is ook vrij gemakkelijk te duiden: toen had ik nauwelijks een buffer en veel hogere vaste lasten dan nu. Nu heb ik die buffer wèl en hoewel het nooit fijn is om in te moeten teren op spaargeld dat je liever omzet in beleggingen of aflossingen van de hypotheek, geeft het toch wel gewoon veel rust. Blijkbaar moest ik dat dus eerst ervaren tot ik het geloofde en zo heb ik stap drie van Ramsey eindelijk bereikt. In mijn eigen volgorde dus, ná stap zes (deels), vier, twee en één (in die volgorde).

Een andere reden dat ik nu wél mijn rust kan pakken in deze periode waarin ik nagenoeg geen werk en inkomen heb, is dat er nu voldoende in de pijplijn zit. Ook voor dit jaar nog. De laatste jaren heb ik veel geïnvesteerd in mijn netwerk. Dat zijn goede investeringen geweest. Veel van mijn opdrachtgevers maken slechts eenmalig gebruik van mijn diensten, maar aangezien ik nu toch alweer 18 jaar zelfstandige ben heb ik inmiddels ook terugkerende oud-klanten. Sommige opdrachtgevers hebben een opdrachtfrequentie van eens in de vijf jaar of eens per twee jaar. Ook ben ik meer gaan samenwerken met andere zelfstandigen en zo is er een behoorlijke structuur gegroeid die me kansen geven om weer ergens in te rollen.

Ik zit wel goed hier, dus, in het zonnetje. En ik wens je alvast een fijn weekend toe!

4 gedachten over “Een twaalfurige werkweek

Wat vind jij daarvan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s