Van donkeroranje naar lichtoranje

Ik was dus op een weegschaal gaan staan, een tijdje geleden. En ik was geschrokken van mijn gewicht. Hoewel ik natuurlijk bést gezien had dat er hier en daar een kussentje aan het ontstaan was…. maar dat had ik vakkundig een paar maandjes genegeerd….

Ik ging aan de slag. Of eigenlijk ging ik helemaal niet zo erg verschrikkelijk aan de slag. Het enige dat ik deed was verder wandelen met Pippa en dat combineren met telefoongesprekken die ik toch al moest voeren. Ook lette ik erop dat ik ’s avonds wat minder uit verveling ging snacken.

Wat ook wel meehielp was dat ik het steeds drukker kreeg qua werk. Ik ben dus zoiemand die dan in een werkflow terecht komt en vergeet te eten. En voor de zekerheid kocht ik minder chips en ander lekkers, maar af en toe kocht ik het wel. Alleen niet meer iedere dag, niet meer iedere avond.

Die code oranje ging een maand of twee geleden in. Inmiddels is het resultaat min twee en een halve kilo. Ik zit nog steeds in het code oranjegebied, maar de oranje kleur is wél wat minder donker geworden. Eigenlijk vind ik het zo wel prima, met dit gewicht. Toch ga ik nog een paar weekjes door met wat meer nadenken over wat ik eet. Vooral het munchen in de avond is nu wat minder geworden, maar dat is echt nog geen nieuwe gewoonte geworden.

Nog een kilootje (of twee?) eraf en ik ben wel weer tevreden. Op tijd ingrijpen is toch wel fijn!

12 gedachten over “Van donkeroranje naar lichtoranje

 1. Ik vind het een heel mooi resultaat van je. Ik vind het altijd knap, dat doorzettingsvermogen bij mensen als ze vinden dat ze in moeten grijpen en dan ook daadwerkelijk stappen ondernemen. Nog twee kilo te gaan, jou kennende heb je dat zo bereikt!

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat goed van je. Ik ben ook fan van op tijd ingrijpen.
  Een maandje geleden ging ik me wegen en ik schrok van het getal op de weegschaal. Ik had natuurlijk wel aan mijn kleding gevoeld dat ik was aangekomen maar daar had ik allerlei smoesjes voor verzonnen. Na het wegen ben ik wat langer gaan hardlopen en kleinere porties avondeten. En natuurlijk geen snoep meer in huis. Ik voel me slanker en nu nog wegen (moet ik bij mijn ouders doen want mijn weegschaal is kapot).

  Geliked door 1 persoon

 3. Goede acties! Ik geloof niet in dieten, maar net even wat gezonder en net even wat meer beweging doet een hoop.

  Zelf kan ik niet goed omgaan met ongezond lekkers in huis. Dus koop ik het maar met mate. Dingen die wat gezonder zijn (gezonder dan chips en chocolade dan :-)) gaan wel.

  Succes met de verdere omschakeling naar groen!

  Geliked door 1 persoon

 4. Munchen in de avond is desastreus ja… Ik heb net ons eetpatroon een beetje omgegooid, omdat we ‘s avonds na de warme hap ons soms wat ‘vol’ voelden. Nu eten we tussen de middag de ‘zwaarste’ maaltijd en ‘s avonds een boterham. Dat bevalt goed. Manlief moet juist oppassen niet af te vallen, ik heb gelukkig de laatste jaren geen weegschaal meer nodig. Ik blijf lekker constant 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. Goed bezig. Haha. Ik verwachte ,hoopte op, gedragswetenschappelijke inzichten. 😄https://www.ad.nl/utrecht/de-lockdown-valt-je-zwaar-jouw-konijn-voelt-zich-altijd-zo~a5f7170a/?fbclid=IwAR3jEkSKTw02FFTaUrNFveZoGTuE-DHvhDJC3BXXrlHM36QwSgjwyhr_TZA

  Like

 6. Ik ga hier ook moeten ingrijpen. Ik durf niet meer op de weegschaal gaan staan maar ben er zeker van dat er wel wat kilo’s bij zijn. Een nieuwe vriend hebben die kan eten wat hij wil zonder een gram aan te komen is daarin niet echt handig.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik heb mijn gewicht tientallen jaren genegeerd tot een paar maanden geleden. Ik was echt wel een stuk te zwaar geworden. 10 kilo in Oranje bij de BMI score. Bijhouden gaat wel een stuk makkelijker dan achteraf inhalen… Dus zodra ik er ben ga ik er regelmatig op letten.
  Toch goed dat je er op let en dat het je (impressie) redelijk makkelijk afgaat. Een kilo per maand is perfect, toch?

  Geliked door 1 persoon

Wat vind jij daarvan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s