Nooit meer echt hard werken. Maar wel een beetje hard.

Ja, ik heb het een beetje druk. Best leuk druk hoor. Veel nieuwe dingen en een paar bekende. Het meeste is werk, ik ga nu echt wel over die 35 uur per week heen die ik dit jaar maximaal wilde werken.

Veel werk is veel inkomsten.

Toch zeg ik geen nee. Met de inkomsten van dit jaar kan ik een jaar eerder met pensioen en door corona kunnen we nu toch nergens heen. Anders had ik misschien wel een toffe trip geboekt.

Ik kan trouwens ook weer een Sunnybus kopen, bedenk ik me net….

Vrijwilligerswerk

Naast werk ben ik ook druk met vrijwilligerswerk in de sport. We richten een sportspecifieke nationale sectie op van een grote nationale sportvereniging. Een bestuursklus dus, en een flinke die de nodige tijd kost maar me wel heel heel veel energie geeft. Het is ook leuk om deze klus uit te voeren samen met een hele club andere mensen, op gelijkwaardige wijze. Als ZZP’er heb ik dat natuurlijk niet zo vaak, ik zit immers eigenlijk altijd in een dienstverlenende rol waarin ik weliswaar kan adviseren op basis van expertise, maar uiteindelijk is de klant koning. Dan is die gelijkwaardigheid wel fijn.

We hebben regelmatig videobeloverleg in de avonduren en daarnaast moeten we allerlei zaken optuigen als bijvoorbeeld statuten. Ook zijn we meteen in gesprek met het overkoepelende bestuur waar natuurlijk allerlei belangen spelen en als nieuwkomer moet je dan eieren lopen.

Nooit meer écht druk zijn…

Tja, dat lummelen is er voorlopig niet meer bij. Toch ben ik nog lang niet zo’n druk baasje als bijvoorbeeld in de eerste jaren nadat ik mijn bedrijf startte, toentertijd nog met werknemers. ’s Avonds zit en/of lig ik gewoon lekker languit op de bank. Nog steeds maak ik lange wandelingen met Pippa, het was heerlijk weer de afgelopen tijd. En mijn werkdag eindigt nog steeds op het moment dat Zonne thuis komt van school.

Overigens is hard werken ook een kwestie van kunnen, bedacht ik me gisteren terwijl ik toch wel behoorlijk moe languit op de bank lag. Dat harde werken, die lange dagen die ik ooit maakte, dat zou ik niet meer kunnen.

Gelukkig hoeft dat ook niet.

Wat vind jij daarvan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s