Geldzaken in november

Op 6 oktober schreef ik voor het laatst over geld. Over mijn inkomsten, namelijk. Inmiddels is het de laatste dag van november, tijd voor een update.

2020 is financieel een goed jaar. Een heel goed jaar. Bizar goed. En daar mag ik gewoon vol van genieten. Want hoewel ik mijn zegeningen tel en dankbaar ben voor alles wat goed gaat in mijn leven, is het in veel aspecten gewoon eigenlijk een kl0tejaar, laten we eerlijk zijn. Laat dat vaccin maar komen en wat mij betreft mogen we fastforward naar over een maand of acht. Ik neem aan dat ik namens de gehele wereldbevolking spreek.

Ondertussen tel ik dus mijn zegeningen. Daar hoort voor 2020 dus ook een bizarre stijging van mijn inkomen bij, mijn winst is nog nooit zo hoog geweest en jeetje…. ook de eerste maanden van 2021 gaan er voorspoedig uit zien.

Ik investeerde in de afgelopen maanden dus weer wat in beleggingen en na twaalf keer proberen – “sorry na het is nogal druk op de server” – kon ik ook weer een hapje aflossen vann mijn hypotheekschuld. Mijn strategie blijft ongewijzigd: beleggen voor het rendement en steeds weer een beetje extra aflossen voor een hypotheekvrije toekomst.

Vaste lasten wederom omlaag

In augustus betaalde ik voor het eerst minder dan €500 per maand aan de (verplichte) annuïtaire aflossing plus rente van mijn hypotheek. Dat was een mooie mijlpaal. Met de aflossingen die ik sindsdien deed, zijn mijn vaste maandelijkse hypotheeklasten inmiddels weer een tientje lager. Aflossen blijft een verhaal van de lange adem en bovendien heeft het voor mij maar matige prioriteit sinds ik minder dan 2% aan rente betaal, maar alle beetjes zijn weer mooi meegenomen. Lage woonlasten hebben is fijn, maar vooralsnog kan ik ook wat hogere woonlasten betalen dus nog steeds betaal ik “vrijwillig” €200 per maand extra, ik los dus sowieso maandelijks extra af.

In oktober en november maakte ik maandelijks nog €1.000 extra over richting de hypotheekverstrekker. Yep, dat kon ik gewoon. Zo goed was mijn inkomen in de afgelopen tijd.

Beleggen

Ik belegde in de afgelopen twee maanden €3.000 in privé en sinds ik (eindelijk) een goede buffer heb (in privé, waardoor ik niet meer schaamteloos hoef te lenen van de BV-rekening), heb ik besloten om het restant spaargeld dat ik nog in de BV had – op een spaarrekening dus – versneld in te leggen in beleggingen. Beleggen in de BV gaat nu dus in grotere stappen dan eerder.

En ja, het is ook nog eens best goed gegaan op de beurs. De waarde van de aandelen is gestegen in de afgelopen maanden. De dip van maart is nagenoeg weggepoetst.

Dus nee. Mij hoor je niet klagen over geld. En het wordt steeds waarschijnlijker (knock-on-wood) dat je me gewoon echt nooit meer hoeft klagen over geld.

Ik ben in vele opzichten een rijk mens.

Foto door Pixabay op Pexels.com

7 gedachten over “Geldzaken in november

  1. Goed bezig. Laatste zin is prachtig!
    Ik vind beleggen nog steeds spannend dus maar de laatste tijd veel afgelost. Zelfs beleggingen verkocht om af te lossen. Nu heb ik geen aflossingsvrij hypotheek meer. Alleen nog een spaarhypotheek. Vandaag mijn restant hypotheekschuld berekend. Aflossing plus spaarwaarde v. Hypotheek komt op 50,01% uit (toeval hoor). Daar werd is erg blij van. Voorlopig ga/kan ik niet aflossen. Binnenkort een grote privé uitgave. Dus even de focus op iets anders belangrijks. Ik tel ook mijn zegeningen dat ik geen financiële zorgen heb.

    Geliked door 1 persoon

Wat vind jij daarvan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s