Na vandaag wordt alles lichter!

Het is vandaag 21 december, het officiële begin van de winter. Vanavond vormen Saturnus en Jupiter een grote conjunctie, maar het is k#tweer dus daar gaan we niks van zien.

Ik las zojuist mijn jaarhoroscoop en 2021 wordt fantastisch, wat wil je nog meer?!

Er is meer.

Het is winterwende!

Dat betekent dat na vandaag de dagen gaan lengen, en dat gaat u merken! Zo krijgen we er morgen maarliefst vier seconden daglicht bij. En overmorgen is dat alweer 10 seconden extra.

Nog steeds hoeven we voorlopig nog niet echt vroeger op te staan, want de zon zal voorlopig nog steeds weer wat later tevoorschijn komen. Vanmorgen was hij er later dan gisteren en morgen komt ‘ie weer wat later. Pas in het nieuwe jaar komt die zon weer wat eerder tevoorschijn en op 8 januari, mijn verjaardag, is hij er dan weer even vroeg – of laat eigenlijk – als vandaag. Het goede nieuws is dan wel weer dat op die dag, de zon maarliefst zeventien minuten láter zal ondergaan.

Kijk het voordeel van thuiswerken en thuisonderwijs is dan wel weer dat je je kunt aanpassen aan het moment dat de zon opkomt. Voorlopig slapen we uit, dus. In het nieuwe jaar, wanneer de schoolvakantie afgelopen is, wordt Zonne dagelijks om kwart voor negen in de digitale ochtendmeeting van haar klas verwacht. Dat geeft ruimte voor mogelijkheden qua uitslapen. De wekker kan dus gewoon om acht uur in plaats van zeven uur.

En zo ontdek ik al schrijvende een voordeel van een coronawinter: ’s morgens lekker wat langer in je bedje kunnen blijven.

Dat geldt helaas niet voor iedereen. De mensen die in een IC werken bijvoorbeeld, die doen niet aan uitslapen denk ik zomaar. Ook daarom doen wij rustig-aan tijdens deze dagen. Zodat ze er wat ons betreft in ieder geval geen patiënten bij krijgen!

3 gedachten over “Na vandaag wordt alles lichter!

  1. Heerlijk vind ik het, zo met het ritme van de natuur mee (kunnen) bewegen! Want inderdaad: niet iedereen kan dat, en kan er zo van genieten, als jullie, en ook ik. Winterslaaptijd… mmmm…. ik soes nog even door hoor!

    Geliked door 1 persoon

Wat vind jij daarvan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s