Hallo 2021! De goede voornemens…

Hoera, een nieuw jaar begint! Een jaar dat waarschijnlijk in de eerste maanden niet zo veel anders zal zijn dan in 2020. Als we een beetje geluk hebben dan mag vanaf september de rem eraf, dus ik kijk nu al uit naar een mooie reis in de kerstvakantie. Onder voorbehoud hè? Dat wel.

In tegenstelling tot wat soms wel het gros van de mensheid lijkt te zijn, kijk ik helemaal niet terug op zo’n slecht jaar. 2013, dát was pas een slecht jaar voor mij. En 2007, nóg zo’n toppertje. Ook 1999 was voor mij geen feestje en de periode rond 1991… toen was het ook niet mis.

Nee, voor mij ging in 2020 meer goed dan mis. Ik telde mijn zegeningen en telde ze nog een keertje, dit jaar. Ik genoot enorm van de kleine dingetjes die misschien niet persé de moeite waard waren om te noemen, maar ze waren er in overvloed. Het lekkere weer, mijn steeds grotere dochter die zich aan het ontwikkelen is tot een interessant mens, mijn eigen gezondheid en die van mijn naasten, mijn fijne huis in het leuke buurtje, alle gezellige kinderbezoekjes die ik het afgelopen jaar verwelkomde, het fantastische bos waarin ik uren en uren wandelde met Pippa. Ik las mooie boeken, ik deed leuke spelletjes, ik bezocht interessante musea, ik had veel contact met goede vriendinnen. Ja, het leven lachte me toe. En dan heb ik het nog niet eens over mijn financiële situatie gehad…. ook op dát gebied ging het voorspoedig.

Maar goed. Ik ging eigenlijk een stukje tikken over mijn goede voornemens. Een aantal ervan hangen overigens heel nauw samen met alles dat goed ging en gaat in mijn leven. Let maar op:

 • Bewust leuke dingen inplannen. Nu gaat dat nog ad hoc en soms heb ik gewoon geen inspiratie. Daarom gaan Zonne en ik in de komende paar dagen een bucketlist maken voor 2021.
 • Stil (blijven) staan bij alles dat goed gaat in het leven. Samen met Zonne, door het samen te benoemen of op te schrijven, maar ook door er (meer) over te bloggen bijvoorbeeld. Zoals over die bucketlist-activiteiten.
 • Blijven investeren in vriendschappen. Of er nog een tandje bij doen. Dat blijft soms lastig met corona, maar “lastig” is niet hetzelfde als “onoverkomelijk”. Er kan ook veel wél en ik besef steeds meer hoe zuinig ik moet zijn op mijn vrienden en vriendinnen, hoe blij ik moet zijn dat ik ze heb!
 • Op tijd naar bed. Als ik op tijd naar bed ga, snoep en snack ik minder en wanneer ik minder snoep en snack dan blijf ik op gewicht of val ik misschien die laatste pondjes af. Met dit voornemen ben ik overigens al een week of twee geleden begonnen.
 • Een nieuwe schutting. Dit jaar echt. Ik ben er al voor aan het doelsparen.
 • Een isolatieplan maken voor mijn huis. En als ik die financiële doelen die ik hieronder beschrijf allemaal haal of als ik meer inzicht heb in mijn financiële toekomst in 2022, dan al een start maken met het isoleren.
 • Financiële doelen heb ik ook weer. Dit zijn ze: 1) financiële buffer op 12 maanden uitgaven; 2) annuïtaire hypotheekschuld onder de 70k en 3) totale beleggingen (inclusief pensioenpot in de BV) boven de 225k.

Nou, dat is het wel eigenlijk. U gaat het lezen, of het lukt. U nog plannen, voor het komende jaar?

Foto door olia danilevich op Pexels.com

6 gedachten over “Hallo 2021! De goede voornemens…

 1. Leuk, ook een bucketlist fan! Ben blij dat 2020 voor jou een van de betere jaren was, en ben benieuwd naar de plannen voor het nieuwe jaar. Van de winter bucket list heb ik al eea afgestreept, maar open staan nog oa:

  -winter barbecue
  -schaatsen

  En nog wat van die dingen. Gelukkig en gezond 2021!

  Geliked door 1 persoon

 2. Prima doelen! Ik heb als doel evenwicht in leuke dingen/tijd voor mijzelf en alle regelzaken die gewoon moeten gebeuren. Dat blijft heel lastig met nauwelijks energie en veel fysieke uitdagingen. En kijken naar wat wel kan, maar dat is iets wat ik elk jaar al wel doe en ook “tevreden”. En hopelijk wat minder financieel gedoe zodat er wat meer gespaard kan worden, dat is hard nodig voor “toekomst”.
  Hele fijne jaarwisseling! En een 2021 waarbij jij en je dochter je goed voelen op allerlei gebieden.

  Geliked door 1 persoon

Wat vind jij daarvan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s